Teknoloji

ABD TikTok’un sahibi ByteDance hakkında soruşturma başlattı

abd bytedance tiktok

ABD ByteDance üstündeki baskısını artırmaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz aralık ayında TikTok’u kullanarak iki gazetecinin konumlarını takip eden dört çalışanının işine son vermişti. Forbes’un haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı ve FBI da konu hakkında inceleme başlattı.

ByteDance’in TikTok’u satması için ABD’den baskı gördüğüne dair haberler son günlerde artmış durumda. Bu satış gerçekleşmediği takdirde uygulamanın ABD’de yasaklanabileceği ihtimali şirketin yöneticileri tarafından da doğrulanmıştı.

ABD Kongresi’nin TikTok’u eleştiren üyeler, uygulamanın gözetleme taktiklerine dikkat çekmişti. Özellikle ByteDance’in bazı çalışanlarının Amerikan kullanıcıların verilerine izinsiz şekilde eriştiğini itiraf etmesinin ardından bu doğrultuda gelen eleştiriler biraz daha artmıştı.

ABD ByteDance’e mahkeme celbini gönderdi

Yeni soruşturmanın kapsamı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak ByteDance’in konuyla ilgili mahkeme celbini aldığı belirtiliyor. FBI’ın da konuyla bağlantılı sorgulamalar yaptığı ifade edilse de, ABD Adalet Bakanlığı ve FBI’ın hamlelerinin aynı soruşturma kapsamında olup olmadığı bilinmiyor.

ByteDance tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama ise şu şekilde: “Olaya karıştığı tespit edilen kişilerin eylemlerini şiddetle kınadık ve artık ByteDance’de çalışmıyorlar. İç soruşturmamız halen devam ediyor ve bizle paylaşıldığında resmi soruşturmalar için de iş birliğine hazırız.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER