Eğlence

Aaron Sorkin Tim Cook’a yönelik sert sözleri için özür diledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

aaron-sorkin-280915

Yönetmenliğini Danny Boyle’un üstlendiği Steve Jobs filminin senaryosunu kaleme alan Aaron Sorkin, Apple CEO’su Tim Cook’a yönelik sert sözleri için özür diledi. E! News’e konuşan Sorkin, hem kendisinin hem de Cook’un açıklamalarıyla çizgiyi aştığını belirtti. Cook’tan özür dilediğini söyleyen Aaron Sorkin, Tim Cook’un Steve Jobs filmini gördüğünde kendisinin Apple ürünlerinden aldığı zevkin bir benzerini yaşayacağına inandığını sözlerine ekledi.

İkili arasındaki gerginlik, Apple CEO’su Tim Cook’un katıldığı bir TV programında Steve Jobs filmlerini ”fırsatçılık” olarak nitelemesiyle başlamıştı. Cook, sözlerinin devamında eski patronu Steve Jobs’u övmüştü.

Cook’un bu sözlerine Steve Jobs filminin senaristi Aaron Sorkin sert biçimde yanıt vermişti. ”Kimse bu filmi zengin olmak için yapmıyor.” diyen Sorkin, ”Eğer Çin’de saati 17 cent karşılığında çalışan çocukların olduğu bir fabrikada telefon üretimi yaptırıyorsanız birisine fırsatçı demek için epey cesur olmanız gerekir.” sözleriyle sertliğinin dozajını biraz daha artırmıştı.

Steve Jobs filmi ABD’de 23 Aralıkta vizyona girecek. Ülkemizde ise 11 Aralıktan itibaren sinema salonlarında Steve Jobs filmini izlemek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER