Eğlence

Tim Cook ”fırsatçı” Steve Jobs filmlerinden nefret ettiğini açıkladı

tim-cook-stephen-colbert-170915

Apple CEO’su Tim Cook, Stephen Colbert’ın ”The Late Show” isimli talk-show programına konuk oldu. Programın ilk dakikaları iPhone 6s özel etkinliği tadında olsa da, ilerleyen dakikalarda Cook’un Steve Jobs filmleri hakkındaki duyguları ve eşcinsel olduğunu açıklama kararını nasıl aldığı gibi kişisel konular da konuşuldu. Başlangıçta prompter olmadan sahnede durduğu için kendisini çıplak hissettiğini söyleyen Cook, kısa bir süre sonra havaya girerek iPhone 6s’in 3D Touch ve Live Photos özelliklerinden bahsetti.

Apple’ın otomobil üretimine başlayacağına ilişkin dedikodular üstüne de konuşan Cook, şirket olarak pek çok seçeneği değerlendirdiklerini ve enerjilerini bu seçeneklerden bazıları üzerine yoğunlaştırmayı tercih ettiklerini belirtti.

Colbert, Tim Cook’a Apple kurucusu Steve Jobs’un hayatı ve kariyeri üstüne odaklanan filmler hakkında neler hissettiği sorusunu da yöneltti. Filmleri görmediğini söyleyen Cook, Steve Jobs’un muhteşem bir insan olduğunu ve insanlardan en iyi çabalarını göstermelerini istediğini belirtti. Steve Jobs’un icat ettiği şeyleri başka birisinin icat edebileceğini düşünmediğini dile getiren Tim Cook, selefinin olayların farklı açılarını görebildiğine vurgu yaptı. Çekilen Steve Jobs filmlerini görmediğini belirten Apple CEO’su, bu modadan memnun olmadığını ise açıkça itiraf etti ve bu filmleri ”fırsatçı” olarak niteledi. Cook, dünyanın fırsatçı yönünden nefret ettiğinin de altını çizdi.

Cook, geçtiğimiz yıl Bloomberg Businessweek’e yazdığı bir yazıyla eşcinsel olduğunu kamuoyuna açıklamıştı. Apple CEO’su ve Stephen Colbert arasındaki sohbette bu açıklama da konuşuldu. Cook, daha öncesinde cinsel eğilimini açıklamamasının mahremiyetine verdiği önemden kaynaklandığını, ancak eşitlik konusunda daha çok şey yapmak için sorumluluk hissettiğini ve söz konusu açıklamayı kaleme aldığını belirtti.

İLGİLİ HABERLER