Teknoloji

85 inç Surface Hub 2S’ın yüksek fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

85 inç Surface Hub 2S'ın yüksek fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Microsoft, 85 inçlik Surface Hub 2S cihazı için siparişleri almaya başladı. Bu büyük ekranlı cihazın ilk olarak Nisan 2019’da tanıtılmıştı. Şirket şimdi de Ocak 2021’de satışa sunulacağını açıkladı. Bu durumda Microsoft, başlangıçta belirlediği 2020 hedefini kaçırmış oluyor. Bu arada Microsoft, 85 inç modelin başlangıç fiyatını yaklaşık 22 bin dolar olarak belirledi.

Güncel kurla 168 bin 579 TL’lik fiyat etiketine sahip olan bu ortak çalışma ekranı işletmelerin salgın nedeniyle ofislerde pek çalışmadığı bir ortamda acil bir ihtiyaç gibi görünmüyor. Microsoft da bu gerçeğin farkında olduğunu dile getiriyor, ancak Surface Hub 2S’in uzaktan çalışan ekipler arası köprü kurabileceğini ve hastaneler, sağlık hizmeti sağlayıcıları, hatta eğitim kuruluşlarına yardımcı olabileceğini söylüyor.

Microsoft?un cihazlardan sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Robin Seiler, “Okulların ve eğitim kurumlarının, öğrencilere adil şekilde uzaktan veya hibrit öğrenim sunma ihtiyacıyla dijital dönüşümlerini hızlandırdığını gördük.” diyor. “Katılımı artırmak için, birçok kurum projektörler ve beyaz tahtalar dahil olmak üzere eski teknolojileri Surface Hub gibi dijital iş birliği çözümleriyle değiştiriyor.”

Microsoft, Surface Hub’ın ofise geri dönüşü kolaylaştırmanın bir yolu veya hibrit bir ortamın parçası olabileceğine inanıyor. Seiler, “Dünyanın pek çok bölgesi ofise geri dönerken veya yeni hibrit ve uydu çalışma ortamları planlarken, sosyal mesafeye duyulan ihtiyaç gibi alan planlamasında yeni hususlarda bile, Surface Hub bu geçişi kolaylaştırmak için orada olacak.” diyor Seiler. “Hub’ın sağladığı daha büyük bir ekranın bir yararı, birlikte çalışırken insanların iki metre uzakta kalması için sosyal mesafenin uygulanmasına yardımcı olabilmesidir.”

Surface Hub’ın ofislere dönmede öncelik taşıyabilecek bir cihaz olduğu konusunda kaç işletmenin hemfikir olacağından emin değiliz. Ancak bu tür cihazlar kesinlikle popüler oldu ve birkaç yıl önce bu cihazların bir satış noktasında tamamen tükendiğini gösteren raporlar da bulunuyor.

Surface Hub 2S için bu yılın önemli bir yıl olması gerekiyordu ve Microsoft, daha küçük 50 inçlik cihazların iç donanımlarını yükseltmek için özel bir işlem kartuşu çıkarmayı planlamıştı. Microsoft, bu planları Şubat ayında, Dünya Sağlık Örgütü’nün KOVID-19’u bir salgın ilan etmesinden sadece birkaç hafta önce rafa kaldırdı. O sırada Microsoft, bunun yerine Surface Hub 2S sahipleri için bir yazılım güncellemesi sözü verdi.

Bu yazılım güncellemesi ekim ayında, Windows 10 Team 2020 Güncellemesi olarak geliyor. Güncelleme yeni Microsoft Edge tarayıcısı için destek, çift kalemle mürekkep oluşturma, FIDO2 güvenlik anahtarlarını kullanarak şifresiz oturum açma ve bir Microsoft Teams aramasını daha büyük ekrana hızlı bir şekilde geçirme yeteneği içeriyor. Ayrıca, BT yöneticilerinin iş yerlerinde bu ekranları daha iyi yönetmeleri için bir dizi güvenlik ve yönetim iyileştirmesi de bulunuyor.

Son olarak Microsoft, 50 inçlik Surface Hub 2S sahiplerinin cihazlarında Windows 10’un tam sürümünü kullanmasına da izin veriyor. Surface Hub’lar, daha büyük ekranlar için tasarlanmış bir Windows 10 çeşidi ile birlikte gönderiliyor. Ve artık Windows 10’un tam sürümünü kullanmak da ücretsiz olacak. Buna ayrıca Surface Hub 2S üzerindeki parmak izi okuyucusu aracılığıyla Windows Hello ile oturum açma desteği de dahil.

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER