Teknoloji

Bağımsız 5G spesifikasyonu için onay verildi

5g uyumlu telefonlar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

5g özellikleriUzun zaman oldu, ancak en sonunda 5G standardı en son hâlini aldı. Hücresel standartların yönetimini üstlenen uluslararası grup 3GPP, bu hafta başında bağımsız 5G New Radio (NR) spesifikasyonunun onayını resmen verdi. Böylelikle gelecek nesil hücresel ağların gerçeğe dönüşmesi için bir başka önemli adım atılmış oldu.

Aslında 3GPP, Aralık 2017’de de bitirilmiş bir 5G standardının duyurusunu yapmıştı. aradaki fark, Aralık spesifikasyonunun 5G NR’nin bağımsız olmayan versiyonu için çıkarılmış olması. Söz konusu versiyon, mevcut LTE şebekeleri üzerinde inşa ediliyor. Hafta başında üzerinde anlaşılan spesifikasyon ise, mevcut altyapının olmadığı yerlerde yeni 5G kurulumlarının yapılmasına izin veren bağımsız 5G versiyonu için belirlendi.

5G spesifikasyonunun her iki parçası da tamamlandığına göre, 5G bir standart olarak teknik anlamda tamamlanmış oluyor. Tabii ki, daha işleri tamamlamak için atılacak çok fazla adım var. Tüm sektörü 5G ile çalışacak donanım, altyapı, yonga, modem, telefon, anten gibi unsurların üretimi için esaslı işler bekliyor. Aynı zamanda bu yeni şebekeleri dünya çapında faaliyete geçirmek için girişilecek kapsamlı işi de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER