Teknoloji

5.5 inç’lik iPhone Air’in çıkışı 2015’e kalabilir

Apple’ın bu yıl içinde biri 4.7 inç, diğeri ise 5.5 inç ekranlı iki farklı iPhone modeliyle çıkacağına dair söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyordu. 5.5 inç ekranlı iPhone 6 aynı zamanda iPhone Air adıyla anılırken, gelen son haberler bu cihazının çıkışının 2015’e kalmış olabileceğini işaret ediyor.

iphone-6-concept-050214

Apple 5.5 inç’lik iPhone söylentilerini asla doğrulamadığı için bu kararı ”hayal kırıklığı” şeklinde nitelemek mümkün değil. Ancak Apple’ın akıllı telefon ve tablet melezi olarak tanımlanabilecek ”phablet” pazarına girişte gecikmesi gerçeğini de göz ardı etmemek gerekiyor. Şu an için Apple’ın eylül ayında sadece iPhone 6’yı tanıtması, daha büyük ekranlı modelin tanıtımını ise ertelemesi daha olası gözüküyor.

Tayvan menşeili Commercial Times gazetesine göre, erteleme kararının alınmasının merkezinde pil temelli sorunlar yatıyor. Apple’ın pilin en fazla 2 mm. kalınlığında olmasını istediği, ancak üreticilerin pil kalınlığını 2.8 mm. altına indiremediği iddia ediliyor. Bu noktada 5.5 inç iPhone’un 4 inç ekranlı iPhone 5, 5s ve 5c’ye göre daha büyük bir pile ihtiyaç duyacağını unutmamak gerekiyor. Apple’ın pil kalınlığı konusu üzerine odaklanması şirketin ekran boyutundaki büyümeye rağmen incelikten taviz vermeyeceğinin somut bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İlgili >> G for Games

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER