Eğlence

En son tvOS beta sürümü 4K Apple TV’yi işaret ediyor

apple tv 4k hdrApple TV’nin beşinci nesil versiyonu için bekleyiş sürerken en büyük soru, bu set üstü cihazın 4K ve HDR (Yüksek Dinamik Aralığı) destekli içerikleri en sonunda destekleyip desteklemeyeceği oluyor.

Guilherme Rambo adlı bir geliştirici, en son tvOS 11 beta sürümünün kaynak kodlarını araştırarak HDR destekli bir Apple TV’nin çıkacağına yönelik çeşitli ipuçlarına ulaşmış.

Varlıklar arasında “J105A” model numaralı bir cihazın izlerine rastlanmış. Bu, Bloomberg tarafından daha önce verilen bir haberi de destekliyor. Söz konusu haberde Apple’ın benzer bir kod adı altında 4K HDR uyumlu bir set üstü TV cihazını test ettiği belirtiliyordu.

Aslında Apple TV ile 4K arasında ilk kez bağlantı kurulmuyor. Rambo, daha önce de Apple’ın HomePod cihazının bellenimini araştırmış ve burada da 4K uyumlu cihazın izlerine rastlamıştı. Ayrıca iTunes’da 4K HDR destekli filmlerin kayıtlarının görüntülenmeye başladığına dair haberleri de unutmayalım.

Kodlar içinde yapılan daha detaylı araştırmaları bir kenara bırakacak olursak, Apple’ın gelecek nesil Apple TV ile birlikte 4K içeriklerle daha fazla ilgilenmesi epey mantıklı görünüyor. Amazon Fire TV, Nvidia Shield ve Google Chromecast Ultra gibi cihazların hepsi 4K HDR desteğini sunuyor.

Eğer Apple gerçekten yeni bir multimedya cihazı üzerinde çalışıyorsa, duyuru muhtemelen gelecek ay düzenlenmesi beklenen iPhone etkinliğinde gerçekleştirilebilir.

İLGİLİ HABERLER