Eğlence

4K Apple TV ve HDR desteği HomePod belleniminde görüldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

4k apple tvApple’ın HomePod cihazının bellenimi yeni ipuçları vermeye devam ediyor. Gelecek nesil iPhone’un tasarımı, yüz kilidi açma ve sanal ana ekran tuşu özellikleri bu cihazın yazılımı sayesinde ortaya çıkmıştı. Şimdi de yeni Apple TV cihazıyla ilgili bazı ipuçları görüldü.

Guilherme Rambo adlı iOS geliştiricisi bir 4K Apple TV cihazıyla ilgili bazı ipuçlarını keşfetti. İpuçları arasında hem HDR10 hem de Dolby Vision için HDR (high dynamic range – yüksek dinamik aralığı) desteği de bulunuyor. Apple’ın mevcut set üstü TV cihazı 4K desteğine sahip değil. Apple’ın ultra yüksek çözünürlük formatına geçiş yapmasını bekliyoruz.

4K ve HDR destekli yeni bir Apple TV cihazıyla ilgili dedikodular aylardır ortalıkta dolaşıyor. İlk olarak geçtiğimiz şubat ayında Bloomberg, Apple’ın daha canlı renklerle birlikte 4K içerik desteğini getirmeyi planladığını yazmıştı. Beklenen yeni Apple cihazının en önemli özelliklerinden bir tanesi HDR desteği olacak. HDR, filmler ve diziler için sadece basit bir çözünürlük artışı sunmaktan çok daha fazla çekiciliğe sahip. Google Play bile geçtiğimiz aylarda 4K ve HDR desteği sunmaya başlamıştı.

iTunes’ta da kullanıcıların satın alma geçmişlerinde 4K ve HDR destekli filmlerin listelenmeye başlandığı görülüyor. Bu durum 4K Apple TV cihazının yolda olduğuna dair beklentileri daha da güçlendiriyor. Apple’ın yeni hoparlörünü çalıştıran iOS kodlarında 4K Apple TV’ye referanslara rastlanması, Apple’ın TV donanımını çok yakında değiştirebileceğine dair beklentileri güçlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER