Eğlence

Apple TV’nin 4K ve HDR destekli versiyonu yolda olabilir

apple tv 4k hdrEğer 4K ve HDR destekli bir televizyon satın alarak TV dünyasındaki en son teknolojilere ayak uydurduysanız, şimdi en çok aradığınız şeylerden bir tanesi TV’nizin hakkını verecek uyumlu içerikler olacaktır. Görünüşe göre, Apple TV 4K HDR içerik desteği konusunda çok yakında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Sızan son bilgiler, iTunes’ta 4K ve HDR destekli filmlerin dağıtımına başlanabileceğini işaret ediyor. Bu durum daha yüksek çözünürlüklü yeni bir Apple TV modelinin yolda olabileceği ihtimalini da akıllara getiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Apple TV (2015) İncelemesi

Şu anda iTunes’tan indirilebilen veya buradan izlenebilen filmler sadece 720p veya 1080p HD formatında oluyor. MacRumors sitesinin Büyük Britanyalı bir okuyucusu, satın alma geçmişine baktığında, Passengers filminin tanım etiketleri arasında “4K HDR” gibi etiketlerin yer aldığını fark etmiş. Benzer şekilde ABD’den bir okuyucu ise, aynı filme dair gerçekleştirdiği satın almada sadece HD seçeneğinin yer aldığını görmüş. Bununla birlikte MacRumors, Fantastic Beats and Where to Find Them adlı başlıkta da 4K ve HDR etiketlerinin yer aldığını saptamış.

Eğer Apple 4K ve HDR destekli içerikleri sunmayı planlıyor olmasaydı, bu tarz etiketleri büyük ihtimalle eklemezdi. En son gişe filmlerinde bu etiketlerin görünmesi, film stüdyolarının içeriklerini iTunes Store’a eklemeye başladıklarını da işaret ediyor. Denklemin eksik kalan tek tarafı, bu içerikleri oynatabilecek uyumlu bir cihaz. Bu noktada da yeni bir Apple TV boş kalan yere tam uyuyor gibi görünüyor.

4K destekli bir Apple TV’nin dedikoduları bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Netflix ve Google Play gibi rakip içerik servisleri 4K içerik dağıtımına çoktan başladılar. Sonbaharda Apple’ın yeni ürünlerini bekliyoruz. Belki güncellenmiş bir Apple TV donanımını da görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER