Teknoloji

30 bin dolarlık Apple Watch taklidi kol saati; Swiss Alp Watch Final Upgrade

swiss alp watch

İsviçreli saat ustası H. Moser, Swiss Alp Watch Final Upgrade ile simgesel Apple Watch tasarımının başka bir yorumuyla yeniden karşımıza çıktı. Bu, yalnızca Apple’ın tasarımıyla değil, aynı zamanda Hodinkee aracılığıyla Apple’ın macOS, iOS ve watchOS ürünlerinde bulunan yükleme tekerleğinin taklidini de içeren, 30 bin 800 dolarlık bir Vantablack eseri.

Moser, “Güncellemeye gerek yok, kötü bir özerklik yok, gereksiz özellikler yok, sinir bozucu bildirimler yok, sadece gerçekten ihtiyacınız olan tek hatırlatma: Tüm gürültüden kopmak ve her anı beslemek.” diye övünüyor yeni saati hakkında.

Moser, Alp Watch serisi Apple Watch benzeri saatlerini yıllardır üretiyor. Bu son ürünle orijinal modeline (Apple’ın orijinal akıllı saatinden birkaç ay sonra piyasaya sürülen) geri dönüyor. Şirket, saatçilik dünyasındaki keskin tasarım seçimleriyle tanınıyor. Örneğin bir zamanlar, saatçilik standartlarını protesto etmek için gerçek İsviçre peynirinden yapılmış bir saat çıkarmıştı.

Moser, 2016 yılından bu yana Alp Watch’un çeşitli renk ve materyallerde çeşitli versiyonlarını çıkardı. Ancak İsviçreli Alp Watch Final Upgrade modeli (adından da anlaşılacağı gibi) görünüşe göre şirketin Apple’ın akıllı saatini taklit ettiği en son model oluyor.

Final Upgrade modeli, Apple’ın OLED panellerinin “gerçek siyahlarından” bile daha koyu bir siyah olmayı vaat eden (görünür ışığın yüzde 99,965’ini emen) bir Vantablack yüzüyle tüm benzerler arasında en eğlenceli olanı olabilir. Aslında saatin ibreleri de siyah; sadece ton farkı nedeniyle bu ilk bakışta anlaşılmıyor.

Ancak en akıllıca yönü, Apple’ın önyükleme göstergesini yansıtan, saat 6 konumundaki “yükleme tekerleği” dir. Tekerlek aslında tamamen işlevsel bir mekanik saniye ibresi göstergesidir. Vantablack yüzünde, arkasında dönen degrade ikinci el çarkının yükleme etkisi yarattığı kesiklerden oluşuyor.

Her şeye rağmen Swiss Alp Watch Final Upgrade ciddi bir donanım parçasıdır. Moser hâlâ üst düzey bir saat yapım şirketi ve saatin içindeki elle yapımı HMC 324 Manufacture da inanılmaz bir makine parçasıdır.

H. Moser Swiss Alp Watch Final Upgrade, 30 bin 800 dolarlık fiyat etiketinin yanı sıra, planlanan sadece 50 adetlik sınırlı üretimiyle de kolay sahip olunabilecek bir kol saati değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER