Teknoloji

2018 model iPhone’larda Qualcomm yerine Intel üretimi modemler bulunabilir

iphone 8 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
iphone 8 plus
iPhone 8 Plus

KGI analisti Ming-Chi Kuo’dan 2018 model iPhone’larla ilgili yeni analizler paylaşmaya devam ediyor. MacRumors ve 9to5Mac tarafından verilen haberlere göre, Apple’ın gelecek nesil iPhone’larında hücresel bağlantı modemlerinin tedarikçisi olarak sadece Intel tercih edilecek.

Bu durumda Apple, iPhone’ların modemleri için uzun zamandır birlikte çalıştığı Qualcomm’dan vazgeçmiş olacak. Sonuçta her iki şirket arasında sürmekte olan tansiyon biraz daha artacaktır. Apple ve Qualcomm arasında karşılıklı açılmış çeşitli davalar bulunuyor. Qualcomm tarafından açılmış davalardan bir tanesinde, Apple’ın özel kodu Intel ile uygunsuz şekilde paylaştığı iddia ediliyordu. Kuo’nun dile getirdiği son düşünceler de Apple’ın Intel ile var olan yakınlaşmasını destekler nitelikte görünüyor.

Ne var ki, Intel’in beklenen imtiyazlı durumu kısa ömürlü olabilir. Çünkü iki şirket arasında bir uzlaşma olması durumunda, Apple yine bazı siparişleri Qualcomm tarafına geçmeyi sürdürebilir. Apple genellikle bir tedarikçiye tamamen bağlanmayı tercih etmiyor. Şirketin geçmişine bakıldığında ekranları veya diğer bileşenleri için dağıtılmış bir yapı tercih ettiği görülüyor. Yapabildiği noktalarda da, kendi bileşenlerini tasarlayıp geliştirmeyi tercih ediyor. iPhone ve iPad’lerdeki Apple A serisi işlemciler bunun en güzel örneği. Ayrıca son zamanlarda şirket kendi grafik işlemci birimini de kendisi tasarlıyor.

Perde arkasındaki tüm bu gelişmelerin son kullanıcılar için pek bir anlam ifade ettiği söylenemez. Gelecek nesil iPhone’larda kullanıcıların bekleyecekleri daha yüksek bağlantı hızı olacaktır. Bunu sağlayanın Intel veya Qualcomm’un tedarik edeceği bileşenin olması ise kullanıcı için fark etmeyecektir.

İLGİLİ HABERLER