Dosya

Teknoblog 2015 Yılbaşı Hediye Rehberi: Akıllı Telefon

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yilbasi-hediye-rehberi

Yeni yıla sayılı günler kala, pek çok kişi sevdiklerine hediye almanın telaşına düşmüş durumda. ”Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz” kültürü toplumumuzda hakim olsa da, insanların çok yakınlarına günlük hayatta da faydalanabilecekleri, işlevsel bir şey hediye etme isteği ağır basıyor. İşlevselliğin devreye girmesi, akıllı telefonların hediye olarak ön plana çıkmasını sağlıyor. Artık pek çok fonksiyonu bünyesinde barındıran akıllı telefonlar bir hediye içine gizlenmiş onlarca hediye verme fırsatını sunuyor. Teknoblog olarak sevdiklerinize hediye edebileceğiniz popüler ve işlevsel akıllı telefonları sizler için sıraladık.

Apple iPhone 6 Plus

iphone-6-plus-inceleme-00020

Apple’ın ekran büyütme hamlesinin iki ayağından birini oluşturan iPhone 6 Plus ile Cupertino merkezli şirket ”phablet” pazarına ilk adımını atmıştı. 5.5 inç ekrana sahip olan cihaz satışa sunulduktan kısa bir süre sonra yılın en popüler akıllı telefonları arasına girmeyi başarmıştı. Retina HD ekran ile son derece net bir görüntü kalitesi sunan iPhone 6 Plus, gelişmiş kamera özellikleriyle de ayrıca dikkat çekiyor. 3000 mAh kapasiteli piliyle geçmiş iPhone modellerine kıyasla daha uzun bir pil ömrüne sahip olan iPhone 6 Plus, yatay kullanım modu sayesinde ekran alanından maksimum faydayı almayı sağlıyor. iOS 8 ile birlikte gelen yeni işlevleri barındıran ve geniş bir uygulama ekosisteminin kapılarını açan iPhone 6 Plus, yılbaşı hediyesini alırken kesenin ağzını açık tutanlar için oldukça uygun bir hediye işlevi görüyor.

Samsung Galaxy Note 4

samsung-galaxy-note-4-inceleme-00002

Uzun yıllar boyunca Galaxy S serisi Samsung’un ”amiral gemisi” olarak tanımlansa da, akıllı telefonlarda büyük ekranın yaygın eğilime dönüşmesiyle birlikte Galaxy Note serisi bu unvanı eline almışa benziyor. Şirketin eylül ayında tanıttığı Galaxy Note 4 de serinin ”amiral gemisi” niteliğini perçinleyecek bir cihaz izlenimi uyandırıyor. Samsung Galaxy Note 4’ün 5.7 inç Quad HD ekranı, içeriklerin oldukça net biçimde tüketilmesini sağlarken, 16 megapiksel arka kamera ve 3.7 megapiksel ön kamera sayesinde son derece net görüntüler yakalamayı da mümkün kılıyor. Selefleri gibi S Pen barındıran Galaxy Note 4, üretkenlik özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Eğlenceyi ve üretkenliği bir arada sunmak isteyenler için Samsung Galaxy Note 4, dikkate değer seçenekler arasında yer alıyor.

LG G3

lg-g3-inceleme-00012

2013’ün en başarılı akıllı telefonlarından biri olan G2’yi hazırlayan LG’nin 2014’te nasıl bir gözde telefon sunacağı teknoloji dünyasında pek çok kişinin merak konusu olmuştu. Şirket LG G3 ile bu beklentileri karşılamayı başarmışa benziyor. 5.5 inç Quad HD ekranıyla son derece parlak bir görüntü sunan cihaz, 13 megapiksel arka kamerasını destekleyen yazılımsal ve donanımsal özellikleriyle görsel anlamda bir şölen vadediyor. LG G3’ün plastik gövdesinin son derece şık biçimde makyajlanmış olması da telefonun albenisini artırıyor. Ekran, kamera ve tasarım üçlüsünün birleşimi LG G3’ü kayda değer hediye seçenekleri arasına sokuyor.

Samsung Galaxy Note Edge

samsung-galaxy-note-edge-on-inceleme-06

Samsung’un IFA 2014 esnasında Galaxy Note 4 ile birlikte tanıttığı Galaxy Note Edge için ”yılın sürprizi” ve ”yılın en sıradışı akıllı telefonu” unvanlarını kullanmak yanlış olmayacaktır. 5.6 inç kavisli bir ekrana sahip olan Samsung Galaxy Note Edge, görenleri ve telefonu eline alanları ilk başta biraz şaşırtacak olsa da, ekranın sağ kenara akan kısmının alışma sürecinden sonra cihazın işlevselliğine ciddi bir katkı sağlaması muhtemel gözüküyor. Cihazın kullanıcı arayüzü ve yerleşik uygulamalarında da kavisli ekranın imkanlarından faydalanılıyor. Aykırı bir yılbaşı hediyesi arayanlar için Samsung Galaxy Note Edge, önde gelen seçenekler  arasında bulunuyor.

Apple iPhone 6

iphone-6-inceleme-00001

Apple’ın ekran büyütme hamlesinin bir diğer ayağını oluşturan iPhone 6 da yılın en popüler cihazları arasında yer alıyor. Ekran boyutu konusunda iPhone 5 serisi ve iPhone 6 Plus’ın tam ortasında kalan cihazda 4.7 inç bir ekran bulunuyor. Şirketin alamet-i farikaları arasında yer alan Retina ekrana sahip olan iPhone 6’nın 8 megapiksel arka kamerası kağıt üstünde zayıf gözükse de, pratikte oldukça başarılı bir performans gösteriyor. iOS’in geniş uygulama ekosisteminin tüm boyutlarından faydalanan Apple iPhone 6, 5 inç’in altında ekrana sahip bir hediye arayanların ilk tercihi olmayı hak ediyor.

Sony Xperia Z3

sony-xperia-z3-inceleme-00021

Sony Xperia Z serisi için her yıl iki amiral gemisi model yayınlamayı gelenek haline getirmiş durumda. 2014’ün Sony adına ikinci amiral gemisi olan Xperia Z3; tasarım bakımından seleflerinden fazla uzaklaşmasa da, ufak dokunuşlarla piyasadaki diğer üst sınıf Android telefonların arasından sıyrılmayı başarıyor. 5.2 inç ekrana sahip olan Sony Xperia Z3, suya dayanıklı kasası, 20.7 megapiksel arka kamerası ve 4K video kayıt özelliğiyle görenleri etkilemeyi başarıyor.

LG G3 Beat

lg-g3-beat-inceleme-00029

Son yıllarda başlayan gözde Android telefonun farklı versiyonlarını piyasaya sürme furyası 2014’te de devam etti. Furyaya dahil olan üreticilerden biri olan LG, amiral gemisi G3’ün daha ”sadeleştirilmiş” bir versiyonu olan G3 Beat’i piyasaya sürdü. LG G3’ün fark yaratan özellikleri arasında bulunan Quad HD ekran, Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve 13 megapiksel arka kamera G3 Beat’in donanım listesinde yer almasa da, bu durum LG G3 Beat’in fiyat kategorisindeki en üst düzey cihazlardan biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hediye seçerken güçlü bir cihaz arayan, ancak bir yandan da bütçesini fazla zorlamak istemeyenler için LG G3 Beat en makul cihazlardan biri olarak ön plana çıkıyor.

Nokia Lumia 735

nokia-lumia-735-inceleme-00022

Microsoft, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler Birimi’ni satın alarak mobil endüstrisindeki iddiasını ortaya koymuştu. Windows Phone’un pazar hacmini büyütmek için giriş seviyesi ve orta seviye Nokia Lumia cihazlarına büyük önem veren şirket, bu çabasının karşılığını da özellikle gelişmekte olan pazarlarda almıştı. Nokia’nın ülkemizde de sıklıkla tercih edilen orta segment Windows Phone cihazlarından biri olan Nokia Lumia 735, Snapdragon 400 işlemci ve 720p ekran gibi özelliklerle segmentindeki Android telefonların seviyesini yakalamayı başarıyor. Selfie çılgınlığının halen sürdüğü düşünüldüğünde, 5 megapiksel ön kameraya sahip olan Nokia Lumia 735, kendi fotoğrafını çekmeyi sevenlere verilecek en güzel hediyeler arasında yer alıyor.

General Mobile Discovery 2

general-mobile-discovery-2-inceleme-00008

Türkiye’deki mobil cihaz kullanıcılarının en sevdiği markalardan biri olan General Mobile, 2014 yılında piyasaya sürdüğü cihazlarla üst düzey donanımı uygun bir fiyat etiketiyle sunma misyonunu yüklenmişti. Şirketin bu misyon doğrultusunda hazırladığı akıllı telefonlardan biri olan General Mobile Discovery 2; 5 inç Full HD ekran, sekiz çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 13 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera gibi üst sınıf olarak nitelendirilebilecek bir donanım paketini, 1000 TL’nin altında bir fiyatla sunuyor. Sevdiklerine üst düzey bir Android telefonun performansını uygun bir fiyatla hediye etmek isteyenler için General Mobile Discovery 2, en başarılı seçeneklerden biri olarak kendisini gösteriyor.

Asus ZenFone 5

asus-zenfone-5-inceleme-00022

Intel Atom işlemcili Asus ZenFone 5, Tayvanlı üreticinin yıl içinde Android akıllı telefon pazarına gerçekleştirdiği çıkartmanın üç ayağından birini oluşturuyor. Adından da anlaşılacağı üzere 5 inç ekrana sahip olan akıllı cihazda, 8 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön kamera bulunuyor. Akıllı telefonlar için giriş segmenti olarak nitelenebilecek bir satış fiyatıyla raflardaki yerini alan Asus ZenFone 5, orta-üst segment Android cihazlarının sunduğu deneyimi sağlamayı başarıyor.  ZenUI arayüzüyle de fark yaratmayı başaran Asus ZenFone 5, fiyat ve performans orantısı bakımından en makul hediye seçenekleri içinde kendisine üst sıralarda yer bulmayı başarıyor.

Turkcell T50

turkcell-t50-inceleme-00012

Turkcell’in kendi markası altında piyasaya sürdüğü T serisi telefonların gelişimi sürekli olarak devam ediyor. Seriye 2014 içinde eklenen T50 de Turkcell için büyük bir sıçrama anlamına geliyor. 13 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, 720p gibi hatrı sayılır özellikler barındıran Turkcell T50, fiyat etiketiyle de potansiyel alıcıları memnun ediyor. Orta-üst segmente kafa tutan özellikleri ve kullanıcı deneyimiyle Turkcell T50, dikkate değer hediye seçenekleri arasına giriyor.

* Satın Al bağlantısı takip edilerek GittiGidiyor üzerinden gerçekleştirilecek alışveriş işlemlerinde meydana gelebilecek herhangi bir hususta Teknoblog sorumlu tutulamaz. Bağlantıya tıklayıp daha sonra ürünü satın alan kullanıcı bu şartı kabul etmiş sayılır.

İLGİLİ HABERLER