Teknoloji

1Password aile aboneliğiyle beş kişinin şifreleri paylaşmasına izin veriyor

1password

1Password tüm şifrelerinizi depolamak ve yönetmek için kullanabileceğiniz en iyi yöntemlerden bir tanesi ve şimdi bu çözüm tüm aile bireylerine hizmet vermeyi amaçlıyor. Aileler için 1Password adında yeni bir abonelik planını hayata geçiren servis, böylelikle aile bireylerine bireysel 1Password hesapları ve bunun yanında kendi aralarında eşzamanlayabilecekleri paylaşılmış şifrelere sahip olma imkanı sunuyor.

Herkes kendisine ait olan özel şifreleri depolayabilir, ancak bazen Netflix benzeri servislerin şifrelerinin tüm aile bireyleri tarafından bilinmesi gerekebilir veya bir banka şifresi ebeveynler arasında paylaşılabilir. Ayrıca uygulama kredi kartı numaralarını, notları ve bunun gibi çeşitli kişisel bilgileri de depolayabiliyor.

Beş kişilik bir aile için abonelik ücreti ayda 5 dolar olarak belirlenmiş. Eklenecek her bir kişi için de aylık 1 dolarlık ek ücret talep ediliyor. Bu, kişi başına 5 dolar istenen 1Password kurumsal çözümüne göre çok daha ucuz görünüyor. Ne var ki, uygulamayı satın almaktan da biraz daha pahalı olduğunu belirtmeliyiz; 50 dolarlık peşin satış fiyatı karşılığında 1Password’ü evdeki altı farklı bilgisayarda kullanmak mümkün oluyor.

Ancak aile aboneliği modelinde ebeveynlerin sevebilecekleri bazı unsurlar bulunuyor. Bir çocuğun hesaplarına erişimini yeniden kurmaları mümkün oluyor. Ayrıca şifreleri çocuklarıyla paylaşabilirler, ancak onların şifreleri düzenlemesini önleyebilirler. Böylelikle şifrelerin yanlışlıkla değiştirilmesi veya silinmesi durumu da söz konusu olmayacaktır. Ayrıca aile planı, Dropbox gibi harici servis kullanımına gerek bıraktırmadan kendi başına şifre eşzamanlaması yapabiliyor.

1Password başka bir servisini daha abonelikle sunsa da, en azından şu an için bireysel müşterilere uygulama satma yönteminde bir değişiklik yapmıyor. Ancak yazılım geliştiricilerin gitgide abonelik modellerine doğru kaydığının bir göstergesi de bu son hamle oluyor. Son zamanlarda uygulamanın giriş fiyatını epey düşürüp uygulamadan kullanıldıkça para kazanılması yönteminin daha fazla tercih edildiğini görüyoruz. Adobe birkaç yıldır uygulamalarını paket hâlinde, aylık abonelik modeli kapsamında sunmayı tercih ediyor. Evernote, Pocket, Todoist ve benzeri uygulamalr da tüm işlevlerini ancak abonelik karşılığında müşterilere veriyor. 1Password tam anlamıyla bu alana girmiş değil, ancak oraya doğru ilerlediğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER