Teknoloji

16 inç MacBook Pro için beklenen duyuru çok yakında gelebilir

16 inc macbook pro

16 inç MacBook Pro hakkındaki dedikodular uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Bloomberg’de yayınlanan bir haber, bu bekleyişin çok kısa bir zaman içinde sona erebileceğini gösteriyor.

Mark Gurman’ın imzasını taşıyan habere göre, Apple 16 inç ekrana sahip MacBook Pro’yu bugün itibarıyla duyurabilir. Haberde şirketin dizüstü bilgisayarın satışına da bu hafta içinde başlayacağı belirtiliyor. Mark Gurman’ın Apple ile ilgili haberlerde itibarlı bir kaynak olması, yeni MacBook Pro’nun duyurusuna dair beklentiyi biraz daha kuvvetlendiriyor.

Haberde yeni MacBook Pro’nun ABD’deki başlangıç fiyatının 15 inç MacBook Pro’yla aynı olacağı belirtiliyor. 15 inç ekranlı MacBook Pro hâlihazırda ABD’de 2399 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Gurman, bu durumun 16 inç ekranlı modelin 15 inç ekranlı seçeneğin yerini alacak olmasından kaynaklandığını düşünüyor.

16 inç MacBook Pro yeni bir klavye mekanizmasıyla gelecek

Apple’ın 16 inç ekranlı yeni MacBook Pro’yla birlikte yenilenmiş bir klavye tasarımına geçiş yapabileceği de belirtiliyor. Şirket, 2016’dan bu yana MacBook modellerinde kelebek mekanizmalı klavyeler kullanıyor. Yapılan çalışmalara rağmen, sık sık problem çıkaran kelebek mekanizmalı klavyeler, Apple’ın dizüstü bilgisayarlarının şöhretine gölge düşürmüştü. Şirketin yeni klavye mekanizmasının daha dayanıklı olmasına özen gösterdiği belirtiliyor.

Bloomberg’in haberinde daha önce duyurulan Mac Pro’nun da aralık içinde satışa sunulacağı bilgisi veriliyor. Bu da eylülde iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max modellerini, ekim ayının sonunda ise AirPods Pro’yu duyuran Apple’ı yılı Mac serisine odaklanarak kapatacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER