Teknoloji

Fitbit egzersiz takibini bundan böyle otomatik olarak yapıyor

fitbit-egzersiz-241115

Fitbit egzersiz takibi yaparken daha akıllı hâle geliyor. Kullanıcılara ulaştırılmaya başlanan güncellemeyle birlikte kullanıcıların kalp ritmleri daha iyi şekilde takip edilecek, ayrıca egzersize başlandığında akıllı saat de otomatik olarak harekete geçecek.

SmartTrack olarak adlandırılan yeni işlev sayesinde kullanıcıların egzersiz yaptığı algılanıyor, böylelikle aktivite takibi buna göre düzenleniyor. Sadece yürüyüş, koşu veya basketbol, futbol oynama gibi sürekli olan hareketler algılanıyor. Mekik, şınav gibi egzersizlerin takibi için kullanıcıların müdahalesi gerekebilir.

PurePulse ise Fitbit’in egzersiz modu veya çoklu spor modu kullanıldığında gerçekleştirilen kalp ritm takibini iyileştiriyor.

Son olarak Fitbit yardımcı mobil uygulamasına haftalık süreç takibini de ekledi. Kullanıcılar haftada kaç gün aktif olmak istediklrini belirleyebilecek, Fitbit de bunun doğrultusunda hedeflere ulaşılması için kullanıcıları teşvik edecek. Şirket hedefe yönelik bütün egzersizlerin sayıldığını dile getirdi.

SmartTrack ve PurePulse işlevlerinin Fitbit Charge HR ve Fitbit Surge kullanıcılarına sunulmaya başlandığını kaydetti. Egzersiz takipçisi iOS ve Windows platformlarına gelirken, Android kullanıcılarının yeni özelliği alması için biraz daha beklemesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER