Manşetler

Sony Xperia Z5’in kenarında parmak izi tarayıcısı bulunacak

sony-xperia-z5-sizinti-290515-1

Geride kalan birkaç hafta boyunca Sony Xperia Z5’e dair sızıntılar ciddi ölçüde arttı. Genel beklenti, Sony Xperia Z5’in Z5, Z5 Compact ve Z5 Premium (Plus) olmak üzere üç farklı versiyonla gözler önüne çıkacağı yönünde. Her üç modelde de Sony’nin denenmiş tasarım dilinin korunması amaçlanıyor. Söz konusu tasarım dilinin eski canlılığı olmasa da, halen belli bir cazibesi olduğunu belirtmek gerekiyor. Xperia Blog ise Sony’nin yeni akıllı telefonlarına ait olduğu iddia edilen bazı tanıtım fotoğraflarını paylaştı.

Sony’nin yeni akıllı telefonlarına dair sızıntılar, cihazların bazı özelliklerini de gün yüzüne çıkarıyor. 23 megapiksel arka kamera Xperia Z5 modellerinin önemli özellikleri arasında gösteriliyor. Ancak sızıntıların ortaya koyduğu en çarpıcı bileşen, cihazın sağ kenarına yerleştirilen parmak izi tarayıcısı oluyor.

sony-xperia-z5-sizinti-290515-2

Sony’nin resmi olmadığını belirttiği bir Facebook sayfası ise Z5 modellerinin teknik özellikleri hakkında çeşitli bilgiler sunuyor. Xperia Z5 Compact’in 720p çözünürlüğünde 4.6 inç ekran, Z5’in 1080p çözünürlüğünde 5.2 inç ekran, Z5 Premium’un ise 5.7 inç’lik Ultra HD 4K ekrana sahip olacağı iddia ediliyor.

sony-xperia-z5-sizinti-290515-3

Sızan bu teknik özelliklerin ve parmak izi tarayıcısı gibi dedikoduların gerçek olup olmadığını görmek için önümüzdeki haftayı beklemek gerekiyor. Sony, IFA 2015 çerçevesinde 2 Eylülde düzenleyeceği etkinlikte yeni ürünlerini gözler önüne çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER