Teknoloji

Screeny iPhone’daki ekran görüntülerini temizliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

screeny-271114

iPhone’un en güzel özelliklerinden birisi de iki tuşa aynı anda basarak kolayca ekran görüntüsü alabilmesi. Bu sayede iPhone sahipleri günlük hayatları içinde sıklıkla ekran görüntüleri alıyor ve bu sayede hızlı bilgi erişimi veya paylaşımı yapabiliyor. Ancak bir süre için faydalı olan ekran görüntülerini silmek genellikle unutuluyor. Bu da Film Rulosunun karışık gözükmesine sebebiyet veriyor.

Screeny bu karışıklığı ortadan kaldırmaya talip olan yeni bir uygulama. iTunes App Store’dan 1,99 TL karşılığında indirilebilen Screeny sayesinde cihazdaki ekran görüntüleri bir solukta silinebiliyor. Başlatılmasının ardından Film Rulosunu taramaya girişen uygulama, ekran görüntülerini tespit ettikten sonra kullanıcılara bu görüntülerin cihazda ne kadar alan kapladığını gösteriyor. Bu bilginin gösterilmesinin ardından ekrana dokununca tüm ekran görüntüleri otomatik olarak siliniyor.

iOS 8 ile birlikte yazılımcılara fotoğraf silme fırsatının verilmesi Screeny’nin doğuşuna vesile oldu. Ekran görüntüleri büyük problemlerin içinde önemsiz bir sorun gibi gözükse de, pek çok kullanıcının günlük hayatında önemli bir yer tutuyor. Bu da Screeny’nin gördüğü işlevin kıymetini biraz daha artırıyor.

İLGİLİ HABERLER