Dosya

Samsung Galaxy S6 edge Plus ve S6 Plus hakkında bilmeniz gerekenler

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00044

Samsung’un eylül ayının başında Berlin’de düzenlenecek IFA 2015 fuarında yeni Galaxy Note 5’i duyurması bekleniyor. Ancak Güney Koreli şirketin mevcut Android amiral gemisi telefonlarını büyütme hazırlığında olduğu ve Galaxy S6 ile Galaxy S6 edge’in ”Plus” versiyonlarını Berlin’de tanıtacağı iddiası da, fazlasıyla merak uyandırıyor. Samsung Galaxy S6 edge ve Galaxy S6’nın Plus versiyonlarına ilişkin mevcut iddiaları sizler için sıraladık.

İsim

Daha büyük bir Samsung Galaxy S6 ile ilgili ilk haberlerde cihazın Galaxy S6 Grand adıyla gelebileceği belirtilmişti. Ancak mevcut gelişmeler ibrenin Galaxy S6 Plus ismine döndüğünü gösteriyor.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in gelişim süreci Project Zero başlığı altında yürütülmüştü. Şirketin Project Zero 2 ismiyle bir çalışma yürüttüğü iddiası da aynı aileden daha büyük cihazların yolda olduğu düşüncesini oluşturdu.

samsung-galaxy-s6-plus-040715-1

Plus takısının kaynağı ise tam anlamıyla bilinmiyor. Samsung’un 26 Haziran tarihinde ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yaptığı bir başvuruda ”S6 EDGE+” isminin görülmesi de, bu yöndeki beklentileri biraz daha artırmış durumda. Şirketler için kullanmayacakları ticari markaları patentlemek normal bir durum olsa da, yapılan başvuru Samsung’un daha büyük bir Galaxy S6 edge versiyonunu değerlendirmeye aldığı şeklinde yorumlanıyor.

Çıkış tarihi

Bütün bu dedikodulara ve spekülasyonlara rağmen, ortada henüz somut bir çıkış tarihi bulunmuyor. Güney Koreli şirketin Galaxy Note 5’in çıkışını gölgelememek adına daha büyük Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’i ağustos ayında duyurabileceği belirtiliyor.

samsung-galaxy-s6-plus-040715-2

Ekran

Samsung Galaxy S6 edge Plus’ın olası ekran boyutuna ilişkin elle tutulur tek öngörüyse Onleaks sitesinden geldi. Sitenin haberine göre, Galaxy S6 edge Plus 154.5 x 75.80 x 6.85 mm.’lik boyutlara sahip olacak. Mevcut Galaxy S6 edge ise 142.1 x 70.1 x 7 mm.’lik boyutlara sahip. Matematik işletildiği zaman Plus versiyonunun mevcut versiyondan yüzde 8.7 oranında daha büyük olacağı görülüyor.

samsung-galaxy-s6-plus-040715-3

Samsung Galaxy S6 edge’in 5.1 inç’lik ekranına karşılık, Galaxy S6 edge Plus’ın 5.54 inç ekrana sahip olması muhtemel gözüküyor. Söz konusu ekranın yine Quad HD olması bekleniyor.

Tasarım

Boyutlardaki artış dışında Plus versiyonlarının Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in tasarımlarını koruması bekleniyor. OnLeaks tarafından paylaşılan ve cihazın bir kılıf üreticisine ait olduğu iddia edilen taslak versiyonuna ait görüntüler de bu düşünceyi doğruluyor.

samsung-galaxy-s6-plus-040715-4

Özellikler

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in Plus versiyonlarına ilişkin sızan bilgiler henüz oldukça sınırlı olsa da, şirketin orijinal telefondaki donanımdan pek uzaklaşması beklenmiyor.

samsung-galaxy-s6-plus-040715-5

Bu da kullanıcıları sekiz çekirdekli Exynos işlemci, 3 GB RAM, 16 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera gibi bileşenleri beklediğini gösteriyor. Boyutlardaki büyümenin ise daha büyük bir pili beraberinde getirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER