Teknoloji

Samsung 2015’te giyilebilir aksesuarların modada yeni bir dönem başlatacağına inanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-gear-s

Samsung’a göre, 1980’li yılların modası vatkaların 2015’teki muadili giyilebilir aksesuarlar olabilir. Şirket iş dünyasının liderlerinin artık şık bir takım yerine kendilerini sürekli bağlı ve ulaşılabilir kılacak bağlı cihazlara ihtiyaç duyacağını belirtti. Samsung bu gelişimin ilk dalgası olarak ise akıllı saatleri gösterdi. Önümüzdeki yıl için beş ana eğilim belirleyen Samsung, bu öngörülerini araştırma birimi tarafından elde edilen ve kurumsal kullanıcıların davranışlarını gösteren verilerle de destekliyor. Söz konusu verilere göre, kullanıcıların yüzde 47’si giyilebilir teknoloji ürünleriyle kendilerini daha akıllı, yüzde 61’i daha bilgili ve verimli hissediyor. Yüzde 37’lik bir kısım ise giyilebilir teknolojinin kariyer gelişimlerine yardımcı olduğuna inanıyor.

2015’te giyilebilir teknolojinin iş dünyasının liderleri için yeni bir giyim anlayışı sunacağına inanan şirket, giyilebilir teknolojiyle ölçülebilen yüksek performans saatleri sayesinde çalışma saatlerinin yeniden yapılandırılabileceğini öne sürdü. Sanal gerçekliğe de değinen Samsung, sanal gerçeklik teknolojisi ve ekranların yenilikçi kullanımıyla dijital mağazalarda yeni bir dönemin başlayacağını ve perakendecilerin yer kısıtlamaları ve yüksek kira gibi faktörlerden kaçınabileceklerini belirtti. Ev otomasyon sistemlerinin gelişen kullanıcı deneyimine paralel olarak teknolojik olmaktan şık olmaya doğru evrileceğini öne süren Güney Koreli şirket, 2015’te doğacak her çocuğun kodlamayı da ana bir ders olarak öğreneceğini iddia etti.

Samsung’un ortaya koyduğu beş nokta daha önce başla teknoloji şirketleri tarafından da paylaşılan gelecek temaları arasında yer alıyor. Şirketin açıkladığı veriler ise serbest zaman ve çalışma zamanının birbirinden ayrılmaktan ziyade ne kadar birbirine karıştığını ortaya koyuyor. Araştırmaya göre Avrupa’da yaşayanların yüzde 75’i iş zamanında kişisel işleriyle ilgilenirken, yüzde 77’lik kısmı da serbest zamanlarında kurumsal işleriyle ilgileniyor. Sabah 9’dan akşam 5’e mesai kültürünün mobil cihazların iş hayatına girmesiyle zayıfladığını söyleyen Samsung, böylelikle çalışanların ne zaman ve nerede çalışacakları konusunda ciddi bir esneklik kazandığını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER