Teknoloji

S Pen gelecek nesil Samsung Note telefonlarında ayak işlevi görebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

s pen

Bir şirket patent başvurusu yapıyor veya bir teknolojiyi patentliyorsa, bu durum gelecek nesil ürünlerde söz konusu buluşun veya teknolojinin kullanılacağı anlamına gelmiyor. Yine de, bunlar şirketlerin gelecek için neler planladığına ışık tutuyor. İşte bunlardan bir tanesi daha; Samsung Note telefonlarının en önemli aksesuarı olan S Pen kapasitif kalemlerin gelecek nesil versiyonlarını farklılaştırmak için farklı yöntemler arıyor.

Patently Mobile’a göre, Samsung S Pen’in bir telefon ayağı olarak da kullanılmasını sağlayacak işlevin patentini almak için başvurdu. Bu yöntemde S Pen özel bir konuma getiriliyor, böylelikle telefonun belirli bir açıda, film izleme veya benzeri işler için kolaylıkla durmasını sağlıyor. Kalemin içinde yer alan menteşe sayesinde kalemin bükülmesi ve telefonun ağırlığını kaldırması mümkün oluyor.

s-pen-patent-090216-1

Başvuru dokümanına göre, kapasitif kalem yuvasına kilitlenecek şekilde konfigüre edilebiliyor. Böylelikle telefon görüntüleme modundayken belirli bir seviyede kararlılık ve sağlamlık sağlanıyor.

Her ne kadar çok önemli bir işlev gibi görünmese de, bu tarz bir kapasitif kalem multimedya işlevleri için de sıklıkla kullanılan Galaxy Note serisi cihazları, özellikle de telefonları için fazlasıyla kullanışlı olabilir.

s-pen-patent-090216-2

 

Samsung geçen yıl da Galaxy Note 5’in kapasitif kalemi nedeniyle sorun yaşamıştı. Bazı müşteriler S Pen’i yuvasına ters soktuklarını ve bunun da cihazlarını bozduğu şeklinde şikayette bulunmuşlardı.

İLGİLİ HABERLER