Teknoloji

Nikon DL serisi kameralar hızlı otomatik odaklama ve 4K kayıt özelliği sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon DL 24-500

Nikon, 1 inç sensör barındıran ve 4K görüntü kaydı gerçekleştirebilen yeni kompakt modellerini tanıttı. Nikon DL serisinde üç adet “premium” dijital fotoğraf makinesi bulunuyor. Şirket, yeni ürünleriyle kendisine rakip olarak Sony’nin popüler RX100 serisini seçmişe benziyor. 2016’yı oldukça hareketli geçiren Nikon, CES 2016’da iki adet üst sınıf DSLR modelini ve 360 derece görüntü kaydı yapabilen hareket kamerasını tanıtmıştı.

DL serisi, yıllardır Sony’nin domine ettiği üst sınıf kompakt dijital fotoğraf makinesi pazarına yeni bir soluk getirmeye aday gözüküyor. Canon PowerShot G7x Mark II ile Sony’nin hakimiyetini kırmaya yönelik bir adım atsa da, RX100 serisine meydan okuma konusunda Nikon DL serisi daha yüksek bir potansiyel taşıyor.

Yeni Nikon modellerinin hepsi birbirlerine oldukça yakın yerlerde duruyor. Üç kamerada da Nikon’un 1 serisinde kullandığı 1 inç’lik CX sensörün 20.8 megapiksel versiyonu bulunuyor. Nikon özünde üç yeni modeli de aynı yerde görse de, yakınlaştırma aralıkları arasındaki farklarla model sınıflandırması gerçekleştiriliyor. Yeni kameralar sırasıyla DL18-50, DL24-85 ve DL24-500 adını taşıyor.

Boyutlarına kıyasla son derece kuvvetli olan Nikon’un yeni kameraları, sürekli otomatik odaklama ile saniyede 20 kare fotoğraf yakalayabiliyor. Otomatik odaklama sabitlendiğinde ise yakalanan kare sayısı 60’a yükseliyor. DL serisi dijital fotoğraf makinelerinin tamamında Nikon’un hibrit otomatik odaklama sistemi bulunuyor.

Her üç modelde de 30fps’de 4K video kayıt yeteneği bulunuyor. Böylelikle Nikon’un yeni kameralarının Sony RX100 serisiyle rekabet şansı artıyor. Yeni Nikon modelleri, RX100 Mark IV’ten daha yüksek bir çerçeve oranıyla çekim yapma kapasitesini de barındırıyor.

Nikon DL serisinin üç üyesi de şirketin VR görüntü sabitleme teknolojisini barındırıyor. Serinin nispeten daha ince üyeleri DL18-50 ve DL24-85’te diyafram aralığı f/1.8 ve f/2.8 arasında değişiyor. Dokunma destekli OLED ekranlar ve 2.36 milyon nokta çözünürlük sunan elektronik vizörler de kolay taşınabilen kameraların bileşenleri arasında yer alıyor. Daha büyük bir kasası bulunan DL24-500 ise yerleşik elektronik vizör ve LCD ekran barındırıyor.

Nikon DL serisi kameralar, önümüzdeki yaz itibarıyla satışa sunulacak. Serinin en uygun fiyatlı modeli olan DL24-85 ABD’de 649 dolardan satılacak. DL18-50 ve DL24-500 içinse sırasıyla 849 dolar ve 999 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER