Teknoloji

Microsoft Surface Hub sevkiyatına başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

microsoft surface hub

Microsoft, ertelemelerin ardından Surface Hub adını taşıyan dev ekranının kurumsal müşterilere sevkiyatına başladı. Duvara monte edilebilen bir tablet niteliğinde olan Surface Hub, 55 inç HD ve 84 inç 4K ekranlı olmak üzere iki farklı versiyonla geliyor. 55 inç versiyon 9 bin dolar, 84 inç versiyon ise 22 bin dolar karşılığında satılıyor. Bu fiyatları nedeniyle Surface Hub’ın kurumsal müşteriler dışında bir kitleye cazip gelmesi pek muhtemel gözükmüyor.

Microsoft Surface Hub, Windows 10 yüklü olarak geliyor. Çoklu dokunma özelliklerini ve ekran üstü alıntılarını destekleyen Surface Hub, Office ve Skype yazılımlarını çalıştırıyor. Dev tablet için basınç hassasiyetli özel bir kalem de sunuluyor.

Surface Hub, hem büyüklüğü hem de kapasitesiyle çok etkileyici bir cihaz olsa da, bir eve veya benzeri kişisel ortamlar için pek uygun bir cihaz niteliği taşımıyor. Şirketlerin toplantı odaları için fazlasıyla uygun gözüken Surface Hub, ortak çalışmaya uygun özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

Microsoft Surface Hub için gelen sipariş sayısını henüz açıklamasa da, fiyatların geçtiğimiz yıl artırılmış olması, cihaza erişebilecek kullanıcı sayısını biraz daha azaltmıştı.

İLGİLİ HABERLER