Teknoloji

Microsoft resmi olmayan Snapchat uygulamalarını Windows Phone Mağaza’dan çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat-210213

Snapchat’in güvenliği sıkılaştırmak adına üçüncü taraf uygulamalarına olan desteği kesmesinin ardından Microsoft da resmi olmayan Snapchat uygulamalarını Windows Phone Mağaza’dan çıkarmaya başladı. Windows Phone için hazırlanan popüler Snapchat alternatiflerinden 6snap’in geliştiricisi Rudy Huyn, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada kendi uygulamasının da aralarında bulunduğu tüm resmi olmayan Snapchat uygulamalarının Windows Phone Mağaza’dan çıkarıldığını belirtti.

Snapchat tarafından geçtiğimiz ay içinde yapılan bir açıklamada şirketin bazı yazılımcıların Snapchat’i geliştirme isteğinden hoşnut kalındığı, ancak bazı uygulamaların kullanıcı güvenliğini tehlikeye atacak şekilde tasarlandığı belirtilmişti. Snapchat güvenlik araştırmacıları ve yazılımcılar tarafından güvenlik konusunda çok umursamaz olması ve kullanıcı bilgilerinin resmi olmayan API’ların içinde korumasız olarak dolaşması nedeniyle eleştirilmişti. Windows Central’da yer alan haberde ise şirketin halen üçüncü taraf uygulamalardan faydalanmaya devam eden kullanıcılara hesaplarını kilitleme tehdidinde bulunduğu bilgisi yer alıyor.

Microsoft tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada ise Snapchat’ten gelen talep üzerine resmi olmayan Snapchat uygulamalarının Windows Phone Mağaza’dan kaldırıldığı doğrulandı. Halihazırda Windows Phone için resmi bir Snapchat uygulamasının olmaması Windows Phone cihaz sahiplerinin servise erişim imkanının kalmadığını ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER