Teknoloji

Microsoft OneDrive iOS uygulamasına Apple Watch desteği ekledi

apple-watch-apps-090315

Android Wear işletim sistemli akıllı saatleri destekleme konusunda hızlı hareket eden Microsoft, aynı yaklaşımı Apple’ın akıllı saati Apple Watch’ta da sürdürüyor. Bulut depolama servisi OneDrive’ın iOS uygulamasını güncelleyen şirket, OneDrive kullanıcılarına Apple Watch desteği sunmaya başladı.

Güncelleme sayesinde OneDrive kullanıcıları Apple Watch’un 1.5 veya 1.7 inç ekranı üzerinden fotoğraflarını ve albümlerini görebilecekler, diledikleri fotoğrafları buluttan kaldırabilecekler. Küçük ekranda fotoğraflara bakmak en iyi deneyim olmasa da, Microsoft’un rakip platformları destekleme konusunda hızlı davranması önemli bir hamle olarak niteleniyor.

Android Wear’de OneNote uygulaması için destek sunan Microsoft, deneysel klavye sayesinde akıllı saatin ekranında harf çizmek mümkün oluyor. Mobil ve bulut odaklı yeni yaklaşımı çerçevesinde iOS ve Android için sürekli servis ve uygulama geliştiren Microsoft, gelişim sürecinin sonunda Windows muadillerine kıyasla daha iyi iOS ve Android uygulamalarına kavuşmuştu. Microsoft Office uygulaması söz konusu durumun en iyi örnekleri arasında yer alsa da, Windows 10 ile birlikte mevcut yapının değişmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER