Teknoloji

HP yazıcı ve PC işlerini aynı çatı altına toplayabilir

Yeniden yapılanma sürecinden geçmekte olan HP’nin önemli bir adım atacağı ve PC üretiminden sorumlu olan Kişisel Sistemler Grubunu (PSG) ve yazıcı işlerinden sorumlu olan Görüntüleme ve Baskı Grubunu (IPG)  birleştireceği söyleniyor. AllThingsD’nin sektörün içindeki kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre bu adım şirketin operasyonlarını ve kesinti mâliyetlerini düzenlemek, müşterilere daha birleştirilmiş ürün seçenekleri sunmak amacıyla gerçekleştirilecek.

Yeniden yapılanmayla birlikte IPG yönetici başkan yardımcısı Vyomesh Joshi’nin görevinden alınacağı ve Todd Bradley’nin birleştirilmiş birimin başında olacağı söyleniyor. İki grubun birleşmesiyle birlikte her iki grup tarafından üretilen ürünlerin birbiriyle yakınlaşması, aynı müşteri grubuna hitap etmesi bekleniyor. Diğer bir deyişle HP bilgisayar ve baskı çözümlerini aynı müşteri gruplarına satmak için çalışacak.

IPG HP’nin en büyük gelir getiricilerinen bir tanesi. HP dünya genelinde en fazla yazıcı satan, yazıcı sarf malzemeleri konusunda da önde olan bir şirket. Ne var ki, son yıllarda şirketin bu alanda tedarik zincirinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle bir gerileme gördüğü söyleniyordu. PSG ise geçtiğimiz yıl HP bünyesinden ayrılmanın eşiğine gelmişti, ancak eski CEO Leo Apotheker’in yerine gelen Meg Whitman PC işlerinin HP için önemli olduğuna karar vermiş ve bu birimin şirket altında tutulmasına karar verilmişti.

İlgili – AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER