Teknoloji

Apple Nvidia’dan yapay zeka konusunda deneyimli kişiyi transfer etti

Apple’ın otomobil üretimi konusunda ciddi olduğunu gösteren en önemli yeni gelişme şirketin yonga üreticisi Nvidia’nın derin öğrenme sistemleri direktörü Jonathan Cohen’i işe alması oldu. Bilgisayar oyunları, grafik tasarım ve video düzenleme programlarının en iyi performansı sunması için gerekli olan grafik ürünleri geliştirmesiyle bilinen Nvidia son zamanlarda otonom araçlarla da ilgilenir olmuştu. Cohen de bu değişikliği LinkedIn profilini güncelleyerek doğruladı.

Derin öğrenme, teknoloji şirketlerinde yapay zekanın vücut bulduğu bölümlerden bir tanesi olarak yer almaya başladı. Derin öğrenme sistemleri sayesinde bilgisayarlar desenlerin büyük görsel veri yığınları şeklinde işlenmesini öğrenebiliyor. Son olarak Nvidia da bu tekniği otomobiller için kullanmıştı. Şirket grafik işlemci birimlerini otomobil üreticilerine de satıyor. Otomobil üreticileri de bu yongaları otonom sürüş için gerekli olan kameralar ve radar sistemlerinin çalışması için kullanıyor.

Apple’ın otomobillerle ilgili bir departman yapılanmasına gittiği biliniyor. CEO Tim Cook da önceki hafta katıldığı bir etkinlikte otomotiv endüstrisini büyük bir değişimin beklediğine dikkat çekmişti.

Skymind.io adlı derin öğrenme odaklı bir girişimin kurucularından olan Chris Nicholson, Apple’ın Cohen’i işe almasının önemli olduğunu, Nvidia’nın GPU’larının otomobillerdeki otomatik pilot sistemleri çalıştırmak için kullanıldığını belirtti. Apple’ın niyetinin ne olduğunun da açık şekilde ortada olduğunu sözlerine ekledi.

Nividia genellikle oyun endüstrisi için donanımlar geliştiriyor, ancak son zamanlarda otomotiv bölümünü büyütüyor. Şirket, en son mali yılda otomotiv biriminin 183 milyon dolar gelire ulaştığını kaydetti. Cohen de 2008 yılından bu yana derin öğrenme grubunu yönetiyordu.

Apple derin öğrenme teknolojilerini haritalar ve Siri için ses tanıma gibi özelliklerde kullanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER