Manşetler

Apple’ın henüz çıkmayan iOS in the Car yazılımına ait yeni ekran görüntüleri sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bilinen iOS geliştiricilerinden Steve Troughton-Smith bu yıl içinde faaliyete geçmesi beklenen iOS in the Car özelliğinin kullanıcı arayüzüne ait bazı ekran görüntülerini paylaştı. Apple, iOS in the Car özellikleri ve kullanıcı arayüzü hakkında fazla vermemiş, her şey geçtiğimiz yaz iOS 7 web sayfasına eklenen bazı kullanıcı arayüzü fotoğraflarıyla sınırlı kalmıştı.

ios-in-the-car-220114-1

Görüntüler harita uygulamasını çalışırken gösteriyor. Konumları yer imlerine ekleme, farklı rotaları kullanma, üç boyutlu görünümü görme ve daha fazlası gibi özellikler harita uygulamasında yer alacak gibi görünüyor. Bununla birlikte kullanıcı arayüzünün yaklaşık yedi ay önce WWDC gösterilenden farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Görünüşe göre Apple o zamandan beri büyük değişiklikler yapmış.

ios-in-the-car-220114-6

Troughton-Smith bu fotoğrafları Twitter hesabı üzerinden herhangi bir yorumda bulunmadan paylaştı. Bu görüntülerin geçtiğimiz pazartesi günü geliştiricilere sunulan iOS 7.1 beta 4 sürümüyle birlikte iOS simülatöründen elde edildiği tahmin ediliyor. Apple iOS 7.1 yazılımcı sürümleriyle birlikte iOS in the Car işlevine yönelik kodlamaları da artırmış gibi görünüyor. Bu da şirketin iOS 7.1 ile birlikte iOS in the Car’ı da faaliyete geçirebileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Ayrıca görüntüler içinde uygulamalar için hazırlanmış bir ana ekran menüsü de bulunuyor. iPhone veya iPad’deki ana ekranı andıran bir görünüme sahip olan bu menüde sadece Haritalar uygulaması görünüyor. Ancak işlev resmiyet kazandıktan sonra bu bölümün daha fazla kısayolla doldurulduğunu göreceğiz.

Apple iOS in the Car özelliğini Haziran 2013’te düzenlenen WWDC etkinliğinde duyurmuştu. 2014’te büyük üreticilerin otomobillerinde bu işlevin kullanılması bekleniyor. Yazılımla birlikte Siri Eyes Free modu, Apple Haritalar üzerinden uydu destekli navigasyon, telefon görüşmeleri, müzik dinleme, iMessage kullanımı gibi özellikler araç içi kontrol sisteminde sunulacak.

İlgili >> Twitter (@stroughtonsmith)

İLGİLİ HABERLER