Manşetler

Android telefonda ekran görüntüsü alma Marshmallow’da daha kolay

Android telefonda ekran görüntüsü alma

Google Android telefonda ekran görüntüsü alma işlevi için Marshmallow ile yeni bir yol sunuyor. Droid Life sitesinin belirttiğine göre, Google Android 6.0’ın Now on Tap işlevini güncelledi, buna ekran görüntüsü almayı sağlayan yeni bir ikon ekledi. Bu ikon sayesinde ekran görüntüsünü sadece bir saniyede almak ve anında paylaşmak mümkün hâle geliyor.

Bu, normalde Android telefonda ekran görüntüsü alma için kullanılan bir dizi tuş (genellikle ses kısma ve güç butonlarına aynı anda basma) kombinasyonundan daha kullanışlı görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Android 6.0 Marshmallow ipuçları ve hileleri

Küçük, ancak epey akıllı ve kullanışlı özellik şu an için en fazla Google’ın özel kılıfıyla birlikte Nexus 6P’yi kullananları memnun edecektir. Nexus 6P sahiplerinden bu Google aksesuarıyla kullanıldığı zaman ekran görüntüsü almanın zorlaştığı şeklinde şikayetlerin geldiği belirtiliyordu.

Android telefonda ekran görüntüsü alma için yeni yöntem yayılıyor

Android 6.0 yavaş yavaş daha fazla telefona yayılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’ye özel General Mobile 4G Android telefonunun da Marshmallow güncellemesi aldığını görmüştük. Bu da Google’ın sunduğu daha kolay ekran görüntüsü alma yönteminin giderek daha fazla Android cihazına ulaşacağı anlamına geliyor.

Eğer elinizde Android 6.0 Marshmallow ile çalışan bir telefon varsa, Google Play Store’a gidip Google uygulamasının en güncel sürümünü telefonunuza indirin. Parmaklarınızla aynı anda iki tuşa basmak için uğraşacağınıza sadece tek bir tıklatmayla ekran görüntülerini kolaylıkla almaya başlayın.

İLGİLİ HABERLER