Teknoloji

AMD Opteron 6200 ve 4200 işlemcileri ve Zurich platformunu duyurdu

AMD en yeni Opteron işleci serisini ortaya çıkardı. 16’ya kadar çekirdek sayısı ve rakip yongalara göre yüzde 84 daha fazla performans sunan yeni işlemci ailesi daha küçük ve tasarruflu veri merkezleri için de kompakt sunucu işlemci seçenekleri içeriyor. AMD Opteron 6200 ve 4200 serisi işlemciler yeni bulut uygulamalarıyla uyumlu çalışacak şekilde geliştirildi. Seleflerine göre çekirdek başına yarı oranda güç tüketen bu işlemciler fiyat ve kaplanan alanı da üçte bire indiriyor.

1600 MHz’e kadar destekli dörde kadar bellek kanalı sunan yeni işlemciler CPU başına 12 DIMM’e kadar da destek sunuyor. Sonuç olarak işlemci başına toplamda 384 GB’lık bir potansiyel taşınıyor. AMD, platformun enerji tüketimi konusundaki tutumluluğunun yanı sıra yeni Opteron’ların ultra düşük voltajlı 1.25V bellek destekli tek x86 yongaları olduğuna dikkat çekiyor.

AMD’nin piyasaya çıkacak ürünlerinden bir tanesi de AM3+ soketli, Bulldozer tabanlı Zurich olacak. AMD Opteron 3000 serisinin bir parçası olan Zurich müşterilerine işlemci tahsis eden web barındırma şirketlerini hedefliyor. Bulut veya web barındırma şirketi sahipleri daha düşük mâliyetli altyapı sayesinde masraflardan tasarruf etme şansına sahip oluyor. Bununla birlikte güvenilirlik, güvenlik ve işletim sistemi sertifikasyonu açısından eksiksiz bir çözümü kullanma fırsatı da buluyor.

Zurich 2012’nin ilk yarısında çıkmış olacak. Bu arada AMD Opteron yongaları da yurtdışında piyasaya çıkmış durumda.

İlgili – AMD (Zurich)
İlgili – AMD

İLGİLİ HABERLER