EğlenceTeknoloji

Zynga’dan yeni bir Türk girişimi satın alması daha

Zynga'dan yeni bir Türk girişimi satın alması daha

Geçtiğimiz aylarda Peak Games için ödediği 1.8 milyar dolar ile gündeme gelen dünyanın oyun devlerinden Zynga, bir başka yerli oyun girişimini satın alıyor. Zynga’dan gönderilen açıklamaya göre, merkezi İstanbul’da bulunan mobil oyun geliştirici ve yayıncı şirketi Rollic’in satın alınması için anlaşmaya varıldı.

Rollic’in mobil oyunlarının toplamda 250 milyondan daha fazla indirme sayısına ulaştığının belirtildiği bültende, bu satın almayla birlikte Zynga, mobil tarafta en çok büyüyen kategorilerden biri olan gündelik oyunlar pazarına girmiş olacak. Aynı zamanda çok yetenekli bir ekibi ve onun uzantısı olan harici geliştiricileri de bünyesine eklemiş olacak. Rollic ile kitlenin ve reklam işlerinin anlamlı biçimde büyüyeceği de vurgulandı.

Aralık 2018’de Burak Vardal, Deniz Başaran ve Mehmet Can Yavuz tarafından kurulan Rollic, gündelik oyunların geliştirilmesi ve yayınına odaklanmış bir girişim. Zynga’nın açıklamasında Rollic’in sekiz oyununun ABD App Store’da en çok indirilen birinci veya ikinci oyun derecesine ulaştığı da vurgulandı. En son oyunları arasında yer alan Go Knots 3D ve Tangle Master 3D‘nin 2020’nin ikinci çeyreğinde ABD App Store’unda en çok indirilen iki oyun oldu. Rollic’in oyunları şu anda günde 5 milyondan fazla günlük aktif mobil kullanıcı sayısına ve 65 milyon aylık aktif mobil kullanıcı sayısına ulaşıyor.

Zynga, Rollic’in yüzde 80’ini 168 milyon dolar nakit karşılığı satın alıyor. Nihai peşin işlem bedeli aynı zamanda geleneksel kapanış düzeltmelerini de içerecek ve satın almanın 1 Ekim 2020’de tamamlanması bekleniyor. Önümüzdeki üç yıl içinde Zynga, kalan yüzde 20’yi belirli kârlılık hedeflerine dayalı değerlemelerde eşit taksitlerle alacak.

Zynga İcra Kurulu Başkanı Frank Gibeau, “2020’de dünya çapında en hızlı büyüyen hiper-gündelik oyun geliştiricileri ve yayıncılarınddan biri olan Rollic’i satın alarak hiper-casual kategorisine genişlemekten heyecan duyuyoruz.” dedi. “Rollic ile kitlenizi anlamlı bir şekilde büyütüyor, küresel reklamcılık işimizi genişletiyor ve çeşitlendiriyor, oyun portfolyomuza ve geliştirici ağımıza katkıda bulunuyoruz. Zynga ve Rollic, birlikte daha hızlı büyümek için iyi bir konuma sahip.”

Rollic’in kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı Burak Vardal da “Rollic ekibi Zynga’ya katılmaktan gurur duyuyor.” dedi. “Hiper-casual alanındaki uzmanlığımız, Zynga’nın ürün yönetimi, veri bilimi, reklamdan para kazanma ve birinci sınıf yayıncılıktaki yeterliliğine kusursuz bir uyum sağlıyor. Rollic’in Zynga?nın portföyüne katılan mevcut ve yeni hiper-casual oyunların güçlü listesi sayesinde, dünyayı oyunlarla birleştirmek için ortak misyonumuzu ilerletmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER