Teknoloji

ZTE yeni ekran altı ön kamera teknolojisini sergiledi

zte axon 20 5g

ZTE, ikinci nesil ekran altı ön kamera teknolojisini Çin’in Şanghay şehrinde gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) gözler önüne çıkardı. Şirket, ikinci nesille birlikte kameranın üstündeki ekran alanında görülen pus efektini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

ZTE’nin ekran altı ön kamera teknolojisini kullandığı ilk cihaz olan Axon 20 5G, geçtiğimiz eylül ayında tanıtılmıştı. Ancak akıllı telefonun ön kamera performansı görenleri pek etkilememiş ve testlerden de iyi not almamıştı. ZTE’nin çabası “iyi niyetli” olarak değerlendirilirken, kamera teknolojisinin iyileştirilmesi gerektiği belirtildi.

Teknolojinin ikinci nesil versiyonunda ise kameranın üstündeki alanda piksel yoğunluğunun 200 ppi’dan 400 ppi’a çıkıyor. ZTE’nin açıklamasında da bu alanın artık “daha tutarlı” olduğu belirtiliyor.

ZTE, yeni ekran altı ön kamera teknolojisiyle birlikte bir duyuru daha yaptı. Şirket ekran altı 3D yüzle kilit açma teknolojisini de Şanghay’da sergiledi ve bu teknolojinin de dünyada ilk olduğunu vurguladı. Çinli üretici, yeni çözümünün 3D yüz tanımanın yanı sıra 3D modelleme, artırılmış gerçeklik ve ödemeler için de kullanılabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER