Teknoloji

Zoom müşteri hizmetleri pazarına odaklanacak

zoom müşteri hizmetleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Müşteri hizmetleri alanına odaklanmaya hazırlanan Zoom, bu doğrultuda önemli bir anlaşmaya imza atıyor. Video konferans şirketi, müşteri hizmetleri için yapay zekâ ve otomasyon platformu sağlayan Solvvy’yi satın alıyor.

Satın alma süreci tamamlandığında iki şirket bir arada kurumsal müşterilerine küresel ölçekte geliştirilmiş bir müşteri hizmetleri deneyimi sunacak. Böylelikle hem müşteri hizmetleri hem de iletişim merkezleri alanında yeni fırsat ve imkanlardan yararlanılması planlanıyor.

Zoom’un mühendislik ve ürünlerden sorumlu başkanı Velchamy Sankarlingam, Solvvy’yi satın almanın geçtiğimiz aylarda hizmete giren İletişim Merkezi özelliğinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Sankarlingam, şu ifadeleri kullandı: “Müşteri deneyiminin doğası en temelden değişiyor. Bu nedenle kurumların kişiselleştirilmiş ve zahmetsiz müşteri hizmetleri deneyimi sunmasının önemi artıyor. Söz konusu değişimi en iyi şekilde anlayan Solvvy, Zoom İletişim Merkezi hizmetimizi geliştirmemiz için en uygun platform. Solvvy’nin farklılaştırılmış yapay zekâ ve makine öğrenmesi teknolojisi, yetenekli ekibi ve uygulaması kolay çözümleri bizim dünya genelinde sunmayı istediğimiz kapsamlı müşteri hizmetleri deneyimini hayata geçirmemize yardımcı olacak.”

Zoom için müşteri hizmetleri alanına odaklanmak uzun vadede mantıklı bir çözüm gibi görünüyor. Artık video konferans ve toplantı çözümlerine pandeminin başlangıcındaki kadar ihtiyaç duyulmuyor. Ofislere dönüşün başlaması ve hibrit çalışma modellerinin yaygınlaşması, Zoom’un farklı alanlara da odaklanmasını adeta zorunlu hâle getiriyor. Müşteri hizmetleri pazarı da bu dönüşüm için uygun bir alan niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER