Teknoloji

Zoom kısa bir süre için 40 dakikalık süre sınırını kaldıracak

zoom e-posta

Zoom, bu haftanın başlarında, ABD’de tatil olan Şükran Gününde insanların arkadaşlarıyla ve aileleriyle sanal olarak vakit geçirmelerini kolaylaştırmak için 40 dakikalık ücretsiz görüntülü görüşme sınırını kaldıracağını söylemişti. Sadece ABD’de değil, dünya çapında birçok ülkede görülen COVID-19 vakalarındaki ani artışlar ve seyahatle ilgili çeşitli yeni ve mevcut kısıtlamalar göz önüne alındığında, Zoom gibi video konferans yazılımları daha fazla kullanılacak.

40 dakikalık sınır, pandemi boyunca Zoom’un Temel planının temel kısıtlamalarından biri oldu. Genellikle bu durum, grupları zaman sınırı dolduktan sonra sohbeti yeniden başlatmaya zorluyor. Ve bir konuşmayı veya sanal toplantıyı sürdürmede makul miktarda sürtüşmeye neden oluyor. Zoom’un Google Meet (60 dakikalık sınır) ve Cisco Webex (50 dakikalık sınır) de dahil olmak üzere birçok rakibi benzer kısıtlamalar getirdi. Tüm sağlayıcılar, sınırı kaldıran ve izin verilen katılımcı sayısını artıran kurumsal sınıf planlar için ekstra ücret alıyor.

Ancak, bu yılın başlarında salgının yarattığı video konferans patlamasının yüzü olarak ortaya çıkan Zoom, Şükran Günü gibi trafiğin yoğun olduğu bir tatilde bu sınırı bir gün için bile kaldırırsa fayda sağlayacaktır. Bu şekilde, sanal kutlamalar için bir uğrak noktası hâline gelebilir ve pandemi sırasında başkalarıyla bağlantı kurmanın bir yolu olarak platformunu daha da yükseltebilir.

Zoom’un 40 dakikalık süre sınırını kaldırması Şükran Günü zamanında gerçekleşecek. Bu hareket Türkiye’yi de kapsayacak şekilde dünya çapında geçerli olacak. 40 dakikalık sınırlamanın kaldırılması, Türkiye zaman dilimine göre 26 Kasım Perşembe günü sabah saat 8’e başlayacak ve 27 Kasım Cuma günü öğleden sonra saat 2’ye kadar devam edecek.

İLGİLİ HABERLER