Teknoloji

Zeiss VR One Plus sanal gerçeklik başlığı ağustosta satışa sunulacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

zeiss vr one plusOrijinal Zeiss VR One sanal gerçeklik başlığının en önemli eksikliklerinden birisi, cihazın desteklediği akıllı telefon sayısını aşağıya çeken tasarımdan kaynaklanan kısıtlamalardı. Bu kısıtlama, E3 2016’da görücüye çıkan Zeiss VR One Plus ile ortadan kaldırıyor.

VR One Plus geçtiğimiz yıl tanıtılan modelin güncellenmiş versiyonu olsa da; ergonomi, materyal kalitesi ve optik hassasiyeti konusunda selefiyle aynı standartları sunuyor. Ancak bu durum kayda değer yeniliklerin bulunmadığı anlamına gelmiyor.

Söz konusu yenilikler arasında göze ilk çarpan, evrensel akıllı telefon yuvası oluyor. Bu yuva, ekran boyutu 4.7 ila 5.5 inç arasında değişen tüm iOS ve Android telefonları destekliyor. Bu da, sanal gerçeklik başlığının iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plus’ı destekleyeceği anlamına geliyor. Başlık kayışının çıkarılabilmesi ise kullanıcılara cihazı diledikleri başlığa göre ayarlama konusunda kolaylık sağlıyor.

Zeiss VR One Plus, önümüzdeki ağustos ayında satışa sunulacak. Sanal gerçeklik başlığının kesin çıkış tarihi ve fiyatı gibi bilgiler ise şu an için açıklanmadı. Cihazın fiyatının orijinal Zeiss VR One’a yakın bir yerde olması bekleniyor. Sanal gerçeklik başlığının orijinal versiyonu 129 dolar karşılığında satılıyor. Orijinal versiyonda akıllı telefonu başlığa sabitlemek için kullanılan küçük araçlara yeni versiyonda ihtiyaç duyulmayacak.

İLGİLİ HABERLER