Teknoloji

Zappos’un eski CEO’su Tony Hsieh hayatını kaybetti

tony hsieh zappos

Yurt dışında popüler olan bir çevrimiçi ayakkabı satış mağazası olan Zappos’un CEO’luğunu uzun zaman boyunca yürüten ve geçtiğimiz aylarda bu görevden ayrılan eski CEO Tony Hsieh, hayatını kaybetti.

Hsieh, Las Vegas merkezli şirkete 20 yılını verdikten sonra geçtiğimiz ağustos ayında emekliye ayrılmıştı. Zappos, onun liderliği altında özellikle müşteri hizmetleriyle ve çalışan odaklı şirket kültürüyle bilinen bir şirket hâline gelmişti. Mutluluk Dağıtmak adını verdiği otobiyografisinde bu felsefesini detaylı bir şekilde anlatmıştı. Bu otobiyografi en çok satan kitaplar arasına girmiş ve Türkçeye de çevrilmişti.

Amazon, 2009 yılında Zappos’u 1.2 milyar dolar karşılığında satın almış ve Hsieh CEO’luk görevini sürdürmüştü. 2010 yılında verdiği demeçte e-ticaret devine satış kararını Amazon’un Zappos’un kültürünün eşssizliğini anladığı ve bunu korumayı görev edindiği için verdiğini dile getirmişti. “Amazon’u, örneğin, depo sistemlerimizi yeniden tasarlamak için yardıma ihtiyacımız olursa, istersek işe alabileceğimiz dev bir danışmanlık şirketi olarak düşünüyoruz.”

CNN’in belirttiğine göre, 46 yaşında hayatını kaybeden Hsieh, ailesini ziyaret ettiği Connecticut’taki evde çıkan yangında ağır yaralanmıştı.

Zappos CEO’su Kedar Deshpande, yayınladığı blog yazısında, “Tony’nin nezaketi ve cömertliği etrafındaki herkesin hayatına dokundu, çünkü onun mantrası başkalarına ‘Mutluluk Vermek’ idi.” dedi. “Ruhu sonsuza kadar Zappos’un bir parçası olacak ve kendimizi çok tutkulu olduğu işe devam etmeye adayarak onun anısını onurlandırmaya devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER