Eğlence

Yüzyıllık Yalnızlık Netflix dizisi oluyor

yuzyillik yalnizlik netflix

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez‘in en popüler kitaplarından Yüzyıllık Yalnızlık Netflix ile ekranlara taşınıyor. 1967’de yayınlanan başyapıt, Netflix tarafından İspanyolca yayınlanacak bir diziye dönüştürülecek. Dizinin çekimleri Marquez’in memleketi Kolombiya’da yapılacak ve ünlü yazarın iki oğlu da dizinin yapımcı kadrosunda yer alacak.

Marquez’in büyük oğlu Rodrigo Garcia, 2014’te hayatını kaybeden babasının romanın haklarını satma konusunda gönülsüz olduğunu, ancak aile olarak Netflix’e güvendiklerini ve kitabın hakkının verileceğine inandıklarını belirtti. Garcia şu ifadeleri kullandı: “Babamız uzun süre boyunca Yüzyıllık Yalnızlık’ın film haklarını satmayı istemedi. Ticari kaygıların ve İspanyolca dışında bir dilde çekim yapmanın kitabın hakkının verilmesine engel olacağını düşündü. Ancak artık dizilerin altın çağında yaşıyoruz ve uyarlama için daha iyi bir zaman olamaz. Netflix’e güveniyoruz.”

The New York Times‘a da bir röportaj veren Garcia, Yüzyıllık Yalnızlık’ın büyük ve karmaşık bir hikaye olması nedeniyle konunun hakkıyla anlatılması için bir ya da iki uzun filme ihtiyaç duyulması ihtimalinin babasını endişelendirdiğini belirtti.

Bazı hayranları, Yüzyıllık Yalnızlık’ın televizyona uyarlanacak olmasına şüpheyle yaklaşıyor. Hikayenin büyüklüğü ve büyülü gerçekliğin en önemli başyapıtı nedeniyle filme veya diziye dönüştürülmesinin doğru olmadığı savunuluyor. Bu isimlerden biri olan yazar Kara Brown, kitabı okuyan herkesin uyarlamaya uygun olmadığını anlayacağını belirtti.

Yüzyıllık Yalnızlık Netflix için yeni bir İspanyolca başarı hikayesi yazabilir

Netflix’in İspanyolca orijinal yapımlardan sorumlu başkan yardımcısı Francisco Ramos, böyle büyük bir yapımın güvenle kendilerine emanet edilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ramos, bu zamansız hikayeyi Latin Amerika’dan dünyaya yayacak olmaktan dolayı sevinçli olduklarını da sözlerine ekledi.

Yüzyıllık Yalnızlık Netflix için yeni bir İspanyolca başarı hikayesi olabilir. Narcos ve La Casa De Papel gibi İspanyolca diziler, Netflix ile geniş kitlelere ulaşmıştı. Yine İspanyolca bir yapım olan Roma ise “Yabancı Dilde En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen” Oscar’larını Netflix’e getirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER