EğlenceManşetler

Yüzüklerin Efendisi Amazon tarafından televizyon dizisine dönüştürülecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yuzuklerin efendisi amazonAmazon’un J.R.R. Tolkien’in popüler eseri Yüzüklerin Efendisi’ni bir televizyon dizisine dönüştürmeyi istediğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirket sonunda bu isteğini gerçeğe dönüştürmeye yönelik somut adımı attı ve üç kitaptan oluşan serinin dizi haklarını satın aldığını açıkladı. Yüzüklerin Efendisi Amazon tarafından birkaç sezonluk bir proje olarak TV ekranlarına taşınacak.

Ancak Amazon dizide herkesin filmlerden aşina olduğu Yüzüklerin Efendisi hikayesini anlatmayacak. Şirket, ana hikayenin girişi olarak nitelenebilecek bir senaryoyu ekrana taşıyacak.

Amazon Studios’un senaryolu dizilerden sorumlu yöneticisi Sharon Tal Yguado, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yüzüklerin Efendisi, kitapları ve filmleriyle farklı nesillerden hayranlarının hayal gücüne ulaşmış kültürel bir fenomen. Televizyon için planladığımız bu projede Tolkien Estate & Trust, HarperCollins ve New Line ile birlikte çalışacak olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Yüzüklerin Efendisi hayranlarını Orta Dünya’da yeni bir maceraya çıkaracağımız için çok heyecanlıyız.”

Yüzüklerin Efendisi serisi Peter Jackson tarafından oldukça detaylı biçimde sinemaya uyarlanmıştı. Jackson daha sonra hikayenin başka bir kolu olan Hobbit’i de beyaz perdeye taşımıştı. Dolayısıyla Amazon’un hikayeye farklı bir açıdan yaklaşma tercihine çok da şaşırmamak gerekiyor.

Amazon CEO’su Jeff Bezos’un Amazon Studios ekibinden Game of Thrones gibi küresel ölçekte başarılı ve prestijli bir yapım talep ettiğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Yüzüklerin Efendisi sinemada çok başarılı olduğu için seriyi değişiklik yapmadan uyarlamak Amazon için tehlikeli bir hamle gibi görünüyordu. Şirket bu tehlikeyi filmlerin dışında bir hikaye sunarak aşmayı planlamış gibi görünüyor.

Amazon tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, yeni dizinin J.R.R. Tolkien’in serinin ilk kitabı Yüzük Kardeşliği’nde anlattıklarının öncesinde gerçekleşen farklı hikayeleri keşfedeceği belirtildi. Bu da şirketin Frodo Baggins’in meşhur hikayesinin öncesine odaklanacağı anlamına geliyor. Serinin karakter bakımından zenginliği, Amazon’un önüne farklı seçenekler sunacak gibi görünüyor.

Yüzüklerin Efendisi Amazon’a ne kadara mal oldu?

Amazon kitabın TV dizisi hakları için ödediği rakamı açıklamadı. Ancak daha önce Deadline tarafından yayınlanan bir haber, bu konuda biraz olsun ipucu veriyor. Deadline’ın haberinde Amazon dışında Netflix ve HBO’nun da kitabın TV dizisi hakları için başvurduğu belirtilmiş ve masadaki rakamın 200 ila 250 milyon dolar arasında olduğunu iddia etmişti. Dolayısıyla Yüzüklerin Efendisi Amazon’a bu aralıkta bir paraya mal olmuş gibi görünüyor. Ancak söz konusu paranın sadece yayın hakları için ödendiğinin ve dizinin yapım maliyetinin çok daha fazla olabileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER