Eğlence

YouTube yapımcılarına kanal ismi değiştirme kolaylığı

youtube sıra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube yapımcıların kanallarının isimlerini ve profil resimlerini değiştirmelerini daha kolay hâle getiriyor. Yapımcılar kanal ismini ve resmini YouTube içinden güncelleyebilecekler. Bu değişiklikler sadece YouTube üzerindeki profillerini etkileyecek.

Şimdiye kadar, içerik yapımcıları kanallarının ismini değiştirmek istediklerinde bunun için tüm Google hesapları için isimlerini ve simgelerini değiştirmek zorundaydı. Böylece YouTube’daki adları Gmail’den e-posta gönderdikleri adla aynı olacaktı. Bu, marka bilinci oluşturma veya profesyonel bir bakış açısından pek de mantıklı değildi. Yeni sistem, e-posta bültenlerini kanal isimleri yerine gerçek isimleriyle göndermeyi tercih edebilecek içerik yapımcıları için biraz daha fazla esneklik sunacaktır..

Ancak yeni özelliğe ilişkin önemli bir uyarı var. Doğrulama rozetine sahip içerik oluşturucular, isimlerini değiştirirlerse onay işaretlerini kaybedecekler. YouTube, içerik oluşturucuların rozeti tekrar almak için başvurmaları gerekeceğini söylüyor.

Hem kişisel hem de marka hesapları yeni kanal ismi değiştirme özelliğini kullanabilecektir. YouTube, özelliğin “içerik oluşturuculardan en çok talep edilen bir istek” olduğunu ve bugünden itibaren kullanıma sunulacağını söylüyor.

YouTube’da kanal ismi değişikliği nasıl yapılır?

Masaüstünde, YouTube Studio‘ya gitmeli ve sol menüden Ayarlar’ı seçmelisiniz. Daha sonra Kanal bölümüne gitmeli, ardından Temel Bilgiler ve Markalama sekmelerinin altında bulunan Özelleştirme’ye giderek bir kanal adını ve resmini değiştirebilirsiniz. Mobil cihazda profil resminize, ardından kanalınıza dokunmanız ve ardından “Kanalı düzenle”yi tıklamanız gerekir. Söz konusu değişiklik henüz bizim kanalımızda aktif görünmüyor, ancak kademeli biçimde sunulan bu imkanın yakında ekleneceğini tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER