EğlenceManşetler

Yeniden yayınlanan Windows Phone için YouTube uygulaması Google tarafından engellendi

Google, Microsoft’un yeniden yayınladığı Windows Phone için YouTube uygulamasını Windows Phone Mağaza’da yerini almasından iki gün sonra engelledi. Şirket geçtiğimiz mayıs ayında Microsoft’tan yenilenmiş Windows Phone 8 için YouTube uygulamasını reklamları barındırmadığı için mağazadan kaldırmasını istemişti. Uygulamanın kullanıcılara videoları indirme imkanı sunması da Google’ın kaldırma talebinin gerekçeleri arasında gösterilmişti. Google’ın talebine uyarak uygulamayı mağazadan kaldıran Microsoft, yazın önemli bir kısmını Google ile işbirliği içinde ”kurallara uygun” yeni bir uygulama geliştirmek için harcamıştı.

youtube-windows-phone-150813 (565 x 377)

Bu çalışmaların meyvesi olan yenilenmiş Windows Phone için YouTube uygulaması da bu hafta içinde Windows Phone Mağaza’daki yerini almıştı. Video indirme özelliğini uygulamadan çıkaran Microsoft, uygulama içinde reklamlara da yer verse de Google’ın gazabından kurtulamadı.

YouTube tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şirketin temel amacının izleyici ve içerik sağlayıcılara tüm cihazlarda muhteşem ve tutarlı bir deneyim sağlamak olduğu, bu amaç doğrultusunda da Microsoft ile HTML5 tabanlı ve tam teşekküllü bir Windows Phone uygulaması hazırlamak için işbirliği yapıldığı belirtildi. Microsoft’un tam teşekküllü bir YouTube uygulaması için gereken tarayıcı iyileştirmelerini yapmadığına dikkat çeken YouTube, ortaya çıkan uygulamanın sitenin hizmet koşullarına aykırı olduğunu ifade etti.

HTML5 tabanlı bir uygulama geliştirmeyerek Google’ın tepkisini çeken Microsoft’un reklam sisteminde de tersine bir mühendislik işlemi uyguladığı, doğru reklamların gösterileceğinden emin olamayan Google’ın da uygulamayı yeniden engellediği söyleniyor. Konuya ilişkin olarak Microsoft cephesinden yapılan açıklamadaysa Google’ın açıklığının sınırları sorgulandı ve YouTube’un iOS ile Android uygulamalarının da HTML5 tabanlı olmadığına dikkat çekildi. Microsoft adına açıklamayı yapan David Howard, Google’ın ortaya koyduğu gerekçelerin ”üretilmiş” olduğunu ve bu gerekçelerin aşılmasının imkansızlığının Google tarafından bilindiğini de sözlerine ekledi.

İlgili >> Engadget, Microsoft

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER