Eğlence

YouTube videoları hangi selamlamalarla açılıyor?

youtube shorts para kazanma

YouTube blogunda yayınladığı yeni bir yazıda içerik yapımcılarının videolarını nasıl açtığına yönelik istatistiksel veriler sunuyor. Buna göre birçok video yapımcısı videolarına “Hey, guys.” diyerek başlıyor. Eğer İngilizce biliyorsanız ve yabancı videoları da sıklıkla izliyorsanız, ortaya çıkan tablo sizi çok şaşırtmayacaktır. YouTube’un hazırladığı raporda önde gelen karşılama terimlerine ve bunların popülaritesinin zamanla nasıl değiştiğine de yer veriliyor. Ayrıca video türlerine göre karşılama mesajlarının nasıl değişiklik gösterdiği de raporda yer alıyor.

Bu bulguları elde etmek için YouTube, bir milyondan fazla videodan otomatik olarak ve içerik oluşturucu tarafından oluşturulan altyazılara bakarak epeyce fazla miktarda veri analizi yaptı. YouTube, 20 binden fazla abonesi olan kanallardan 20 binden fazla izlenen videolar seçti. Bu nedenle sonuçların, platformdaki her bir videodan ziyade nispeten popüler videoların nasıl açıldığını daha iyi yansıttığını belirtmekte fayda var.

youtube

YouTube, farklı türlerdeki içerik oluşturucuların videolarını nasıl açtığını da parçalara ayırıyor. Örneğin, spor videolarının “Ne var ne yok?” ile başlama olasılığı daha yüksek görünüyor. Seyahat videolarının yüzde 9’luk kısmı ise bir “Günaydın” ile başlıyor. “Hey, guys” teknoloji videolarını açılışında ikinci sırada geliyor.

youtube

Ayrıca makalede Brezilyalı, Fransız, Alman ve Meksikalı içerik yapımcılarının kendi dillerindeki videolarının açılışında kullandıkları selamlama mesajlarına da yer veriliyor. Şaşırtıcı bir şekilde, yalnızca bir tanesinin en üstte “Hey, guys” anlamına gelen bir cümle var.

youtube

Türkçe YouTube videolarında durum nedir?

YouTube’un makalesinden Türkiye ile ilgili herhangi bir veri yok. Ancak YouTube’daki Türkçe içeriklere baktığımızda “Merhaba” şeklindeki selamlamanın başta olduğunu söyleyebiliriz. Türkçe YouTube videolarında dikkatimizi çeken ayrıntı ise, “Arkadaşlar” kelimesinin yapımcılar tarafından sıklıkla kullanılması. Biz ise yıllardır, Teknoblog YouTube kanalındaki videoları “Herkese merhaba!” diyerek açıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER