Teknoloji

YouTube video görüntüleme sayısında 301+ gösterimini bırakıyor

youtube go

youtube-logo-140415

YouTube video izlerken bazı videoların altında, görüntüleme sayısı bölümünde “301+” yazdığı dikkatinizi çekmiştir. Genellikle çok izlenen videolarda belirli bir süre için görüntülenen bu ibare bundan böyle tarihe karışıyor.

Youtube 301+ gösteriminden vazgeçeceğini, bundan böyle video görüntülenme sayılarını gerçek zamanlı, güncel şekilde göstereceğini açıkladı.

YouTube özellikle çok izlenen videolarda görüntüleme sayısı 301’i hızlı şekilde geçtikten sonra sayacı 301’de durduruyor, daha sonra robotlar tarafından gerçekleştirilen sahte izlemeleri süzmeye girişiyordu. Bu da biraz zaman alıyor, doğal olarak video görüntüleme sayacı doğru sayıyı göstermek yerine bir süre boyunca 301+ gösterimine takılı kalıyordu.

YouTube bundan böyle videolar izlendikçe, bu izlenmelerin anlık şekilde görüntülenme sayısına ekleneceğini kaydetti, tabii ki, bu izlemelerin gerçek olduğundan emin olunduğu süre boyunca söz konusu uygulama geçerli olacak. Eğer YouTube robotlar tarafından yapılan sahte izlemelerin olduğu kanısına varırsa, bunları görüntülenme sayısından çıkaracak.

YouTube’un bu değişikliği sayesinde video yapımcıları videolarının yayınlandıktan hemen sonra yarattığı etkiyi daha iyi şekilde ölçebilecek. Bununla birlikte birçok YouTube kullanıcısı bir videonun yeni olduğunu görüntüleme sayısına bakıp anlamayacak, çünkü görüntülenme sayısı 301+’da takılıp kalmayacak.

İLGİLİ HABERLER