Teknoloji

YouTube, Türkiye’deki reklam engelleyici kullanımını sınırlıyor

youtube reklam engelleme

YouTube, video içeriklerinin devi olarak kabul edilen platformu, Türkiye’deki kullanıcılar için reklam engelleyici kullanımının önünü tıkadı. LOG‘un haberine göre bu karar, YouTube platformunda reklamların, kullanıcılara ücretsiz kalmasının garantisi gibi sunuldu.

Geçmiş aylarda, Google’ın reklam engelleyici kullanımını kısıtlama testlerine başladığı belirtilmişti. Google, bu yöntemle, “YouTube’da reklam engelleyicilere yer yok.” mesajını bazı kullanıcılara sunarak, reklamdan rahatsız olan kullanıcılara YouTube Premium üyeliğini veya reklam engelleyiciden vazgeçmeyi teklif ediyordu. Bu testlerin genişletildiği ve yeni engelleme altyapısının Türkiye’de devreye sokulduğu ortaya çıktı.

Reklam engelleyicisi olan kullanıcılar, YouTube platformunda sadece üç video izleyebilecekler ve sonrasında video oynatıcı duracak. Bu kısıtlamanın geçici olduğu belirtilirken, bu limit sadece, sürekli “reklam engelleyici kapat” uyarılarına karşı direnen kullanıcıları etkileyecek.

YouTube reklam engelleyici uyarılarına yönelik bir zamanlayıcı eklemeye başladı

Geçen ay, YouTube reklam engelleyicilere yönelik uyarılarına bir zamanlayıcı eklemeye başladı. Zamanlayıcının süresi belirsiz, fakat bu süre sonunda erişim engeli devreye girecek. Çoğu Türkiye’deki uBlock kullanıcısı henüz bu uyarıyı almadığını belirtiyor, ancak ilerleyen süreçte bu durumun değişebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER