Teknoloji

iPad ve iPhone sahipleri için YouTube’da resim içinde resim özelliği yolda

iPad ve iPhone sahipleri için YouTube'da resim içinde resim özelliği yolda

Yakın zamanda iPad ve iPhone cihazlarında bir yandan arkadaşlarınızla mesajlaşırken bir yandan da YouTube’da video izlemeye devam edebilirsiniz.

9to5Mac‘in haberi ve Twitter’daki bazı paylaşımlara göre Google, resim içinde resim özelliğini YouTube iOS uygulaması için test etmeye başladı. Görünüşe göre şirket, şu anda sadece belirli kullanıcıların bu özelliğe erişmesine izin veriyor. Aynı zamanda bu özellik henüz her video için çalışmıyor.

YouTube iOS uygulamasında resim içinde resim aşağıdaki gibi çalışıyor:

Adından da anlaşılacağı üzere, resim içinde resim özelliği YouTube uygulamasını küçülttüğünüzde bile video izlemeye devam etmenizi sağlıyor. Bu özelliği destekleyen uygulamaya devam ettiğiniz sürece, aynı anda birden fazla işi yapabilir ve tüm pencereleri açık tutabilirsiniz.

Eğer Android kullanıcısıysanız, bu özellikten uzun zamandır yararlanıyor olmalısınız. Google, yıllardır bunu sunuyor ve ayrıca 2018 yılından itibaren teknik olarak her kullanıcıya ücretsiz olarak sunmaya başladı.

Aslında iOS 9 ile birlikte Apple, iPad için resim içinde resim özelliğini sunmaya başlamıştı. Ancak Google bu desteği YouTube iPad uygulamasında sunmaya yanaşmadı. iOS 14 ile birlikte resim içinde resim özelliği iPhone’lara da geliyor. Bu durum YouTube’da söz konusu desteği sunma konusunda Google’ı ikna etmiş olmalı.

iOS 14’ün yayınlanmasıyla birlikte YouTube resim içinde resim özelliğinin tüm kullanıcılara dağıtılmaya başlanacağını düşünüyoruz.

İLGİLİ HABERLER