Eğlence

YouTube’un önünde reklamsız kullanım modelini başlatmak için uzun bir yol bulunuyor

youtube go

youtube-logo-140415

YouTube, geçtiğimiz kasım ayında duyurduğu Music Key isimli platformuyla en azından müzik kısmında kullanıcılarına reklamsız bir deneyim yaşatmak için ilk adımını atmıştı. Ancak video paylaşım sitesinin reklamsız deneyimi müzik dışında kalan içeriklere taşıması pek kolay olmayacak gibi gözüküyor.

The Information’da yer alan habere göre, Google video yapımcılarını reklamsız servise ikna etme konusunda sıkıntı yaşıyor. Haberde YouTube’un ikna çalışmalarında işi bazı kanalları tehdit etmeye kadar götürdüğü öne sürüldü. YouTube’un kanal sahiplerini arama sonuçlarından çıkartmakla korkutmaya çalıştığı iddia ediliyor.

The Information’ın haberinde televizyon kanallarının da YouTube’a ücretli abonelik modeli konusunda direniyor olabileceği belirtildi. Dünyanın dört bir yanından pek çok kanalı YouTube’da boy gösterse de, her birinin de kendi ülkelerinde veya küresel düzlemde farklı abonelik servisleriyle anlaşmalarının bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Bütün bu gelişmeler ışığında YouTube’un reklamsız modelinin çıkışı uzun bir zaman alacak gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER