Teknoloji

YouTube video yapımcılarına Red’in ücretsiz deneme süresinde de ödeme yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube-red-221015

YouTube’un yeni abonelik servisi YouTube Red, bu hafta içinde faaliyete geçti. Aylık abonelik ücreti 9.99 dolar olarak belirlenen YouTube Red’den bir aylık deneme süresi boyunca ücretsiz olarak faydalanılabiliyor. Ancak bu ücretsiz deneme süreci, YouTube’a içerik hazırlayan video yapımcılarının para kaybı endişesi yaşamasına neden olmuştu. Bu endişelere kulak veren YouTube, YouTube Red’in deneme süresi boyunca video yapımcılarına ödeme yapacağını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, içerik yapımcılarının YouTube’un yaşam damarı olduğu vurgulandı. Google Play Müzik abonelerinin de YouTube Red’e dahil edildiğini hatırlatan şirket, buradan gelen gelirin bir kısmının da içerik yapımcılarıyla paylaşılacağını belirtti. YouTube, içerik yapımcılarının 30 günlük deneme süresinde YouTube Red yokken elde ettikleri geliri kazanmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

YouTube Red’in deneme süresinin içerik yapımcılarına maliyetinin ne olduğu konusunda kesin bir şey söylemek şu an için oldukça zor. Ancak ortaya çıkan tablo ne olursa olsun, YouTube’un içerik yapımcılarına yardım etmek için kolları sıvaması şık bir jest niteliği taşıyor.

YouTube Red’in deneme süreci için alınan ödeme kararı, Apple’ın çevrim içi müzik servisi Apple Music’in deneme sürecinde sanatçılara telif ödemesiyle benzerlik taşıyor. Cupertino merkezli şirketin söz konusu eylemi gerçekleştirmesinde ünlü şarkıcı Taylor Swift’in yazdığı mektubun etkili olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER