EğlenceManşetler

YouTube mobil canlı yayın dönemini başlatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube mobil canli yayinMeerkat SXSW 2015’te boy gösterdikten sonra akıllı telefon ile internette canlı yapabilmek, teknoloji dünyasının gözde konseptleri arasına girdi. Twitter Periscope ile kısa sürede Meerkat’i arka sıralara doğru iterken, Facebook da canlı yayın konusunda attığı iddialı adımlarla dikkat çekiyor.

Google’ın sahibi olduğu YouTube da bu sahneye giriş yapmaya hazırlanıyor. Popüler video paylaşım servisi, yakında kullanıcılarının mobil uygulamalardan faydalanarak kanalları üzerinde canlı yayın yapabileceğini açıkladı.

YouTube mobil canlı yayın işine girme konusunda biraz yavaş kalmış olabilir. Ancak platform üzerinde canlı yayınlar uzun bir süredir destekleniyor. Facebook kullanıcılarının arkadaşlarına ulaşmasını kolaylaştırılması nedeniyle avantajlı gibi gözükse de, YouTube’da da kanallarıyla çok sayıda kişiyi peşine toplayan video yıldızlarının bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

YouTube mobil canlı yayın özelliğini kademeli olarak dağıtacak

YouTube mobil cihazlar üzerinden canlı yayın imkanıyla standart kullanıcılarının da aklını çelmeye yakın gözüküyor. Yine de, şirket mobil cihazlardan canlı yayın özelliğini ilk olarak küçük bir içerik oluşturucu grubuna sunuyor. Tüm kullanıcıların özellikle tanışabileceği tarih konusunda ise şimdilik bilgi verilmiyor.

Mobil cihazlar üzerinden canlı yayın imkanı sunarken, bunu kullanıcıların kafasını fazla karıştırmayacak biçimde gerçekleştirmek büyük önem taşıyor. YouTube’un mobil uygulamaları da bu düşünce çerçevesinde güncellenecek. Uygulamaya eklenecek “Yakala” butonuna tıklandığında kullanıcılardan önce küçük resim işlevi görecek bir fotoğraf çekmeleri istenecek. Kısa bir tanımın da eklenmesinin ardından canlı yayına geçilebilecek.

Sohbet özelliğinin aktif olup olmaması konusunda karar kullanıcılara bırakılacak. Yayın sahipleri diledikleri takdirde abonelerine canlı yayına başladıklarına dair bildirim gönderebilecek.

İLGİLİ HABERLER