Teknoloji

YouTube mesajlaşma hizmetini masaüstü web sitesine getirdi

youtube sıra

youtube

YouTube daha önce sadece mobil cihazlar üzerinde işleyen mesajlaşma özelliğini web arayüzüne de taşıdı. Bundan böyle Google hesabınıza giriş yapıp YouTube.com sitesine girdiğinizde, site üzerinden arkadaşlarınızla videoları paylaşıp videolar hakkında konuşabileceksiniz.

Henüz her kullanıcı görmeye başlamadı ama web sitesinde, sağ üst köşede bulunan bildirimler ikonunun hemen yanına sohbet balonu ekleniyor. Buradan sohbetlere erişmek mümkün oluyor. Sohbet geçmişleri de ekranın sol alt köşesinden beliriyor ve konuşmalara devam etmenizi sağlıyor. Bu açıdan web veya Gmail web gelen kutusundaki Hangouts’a benzer bir deneyim sunuluyor.

youtube web mesajlaşma
Görsel: The Verge

Herhangi bir YouTube videosun altında yer alan paylaş butonunu kullanarak özel konuşmalar içinde içerikleri paylaşabilirsiniz. Üstelik sadece tek bir kişiyi değil, birden fazla kişiyi seçip videoyu daha fazla kişiyle paylaşarak bir grup sohbeti de başlatabilirsiniz. Diğer mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi, sohbet içindeki bir videoya veya mesaja kalp bırakabilirsiniz.

Eğer YouTube’un sıkı bir takipçisiyseniz ve servis üzerinde hesabı bulunan birçok arkadaşınız varsa, videoları birlikte izlemek veya yorumlamak için bu mesajlaşma hizmeti epey kullanışlı olabilir. Eğer YouTube’un masaüstü versiyonunda sohbet ikonunu görmüyorsanız bekleyin, kısa süre içinde sizin de hesabınızda belirecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER