Manşetler

YouTube’un Kaliforniya’daki merkezinde silahlı saldırı olayı meydana geldi

youtube silahlı saldırı
Görsel: TechCrunch

YouTube’un ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Bruno şehrinde bulunan merkez ofisinde silahlı saldırının meydana geldiği belirtildi. TechCrunch‘ın yerel radyo istasyonu KRON‘a dayandırdığı bilgilere göre, olayın gerçekleştirdiği yerin etrafından çok sayıda 911 çağrısı gerçekleştirildi. Yerel polis birimleri de, yakındaki kişilere olay yerinden uzak durmaları çağrısı yaptı.

Silahlı saldırı olayının ardından acil yardım ekipleri yönetim binasının boşaltılması için hemen çalışmaya başladı. Yerleşkede 1700 çalışan bulunuyor. YouTube Live ürün ekibi üyesi Vadim Lavrusik de olayı Twitter üzerinden ilk paylaşan görgü tanıklarından bir tanesi oldu. Lavrusik, Twitter’dan paylaştığı mesajda, masasında çalışırken birden insanların koşuşturmaya başladığını, iş arkadaşlarıyla birlikte bir odaya sığındıklarını yazdı.

ABC7 News tarafından geçilen habere göre, saldırgan beyaz bir kadın, koyu renkli bir çarşaf giymiş, başında da örtü bulunuyor. Kaynağın yayın organına belirttiğine göre, birçok insan yaralandı. Ancak haberin yayına hazırlandığı sırada herhangi bir ölümün olmadığı kaydedildi.

Google’a göre, video servisinin San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki yönetim binasında 1100’den fazla çalışan bulunuyor. TechCrunch’ın San Bruno polis departmanından aldığı bilgilere göre, bölgedeki acil durum hâlâ sürüyor. Polis departmanı da henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Bölgeden paylaşılan Snap Maps fotoğrafları, ofis binasında büyük çapta bir tahliye işleminin gerçekleştirilmekte olduğunu gösteriyor. Birçok polis arabasının yanı sıra, görgü tanıklarına göre bomba imha ekipleri ve itfaiye araçları da olay yerinde bulunuyor.

Google’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, yetkililerle iş birliği içinde çalışıldığı kaydedildi. Ayrıca konuyla ilgili olarak ilerleyen zamanlarda daha fazla açıklamanın yapılacağının sözü de verildi. Bununla birlikte şirket, Haritalar uygulaması üzerinden olayın gerçekleştiği konumu da paylaştı.

Olay yerinin yakınında bulunan San Francisco General Hastanesi adına konuşan bir sözcünün yerel bir yayın organına verdiği bilgiye göre, hastane yaralıları kabul etmeye başladı, ancak resmi yaralı sayısı hakkında bir bilgi vermedi. Stanford Sağlık Bakım Merkezi ise 4-5 yaralının kendilerine başvurduğunu kaydetti.

NBC de, farklı kaynaklara dayandırdığı haberinde, kadın şüphelinin öldüğünü öne sürdü. San Bruno polisinden ise haberin güncellendiği sırada herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Ancak yerel saatle öğleden sonra 2:30’da, konuyla ilgili bir açıklamanın yapılacağı kaydedildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER