Teknoloji

YouTube küçük resim oluşturma aracını iyileştiriyor

youtube-ios-061015

YouTube videolarının küçük resimleri, insanların bir videoyu izleme konusunda karar vermesinde önemli rol oynuyor. Dolayısıyla YouTube’un otomatik küçük resim oluşturma aracını yenilemesi ve iyileştirmesi, içerik sahiplerini sevindirecek bir haber niteliği taşıyor.

Google Research Blog aracılığıyla yapılan açıklamaya göre, yükleme esnasında videolar kare kare analiz edilecek ve her kare kalitesi doğrultusunda notlanacak. Araç analiz esnasında yüksek not alan küçük resimleri potansiyel izleyicilere gösterecek.

Peki YouTube’un algoritması görüntüleri nasıl notlayabiliyor? Görünen o ki, YouTube iyi ve kötü fotoğrafların algılanması konusunda kendisini geliştirmiş durumda.

youtube-kucuk-resim-131015

YouTube’un derin nöral ağı, şirketin yazılımcıları tarafından örneklerle dolduruluyor. Yüksek kaliteli küçük resimler, içerik sahipleri tarafından özellikle seçilmiş ve küçük resim olması amacıyla hazırlanmış kareler arasından seçiliyor. Düşük kalite örnekleriyse gelişigüzel seçilmiş karelerden oluşuyor. YouTube ekibi tarafından paylaşılan karşılaştırma görüntülerine bakıldığında güncellenen algoritmanın öğrenme sürecinin iyi gittiği ve yüksek kaliteli görsellerin saptanabildiği görülüyor. Yenilenen küçük resim oluşturma aracı kullanıma sunulmuş durumda.

İLGİLİ HABERLER