Eğlence

YouTube iOS ve Android uygulamasına yeni tam ekran video tasarımı

youtube

YouTube, mobil uygulamasının tam ekran oynatıcısı için bir videoyu beğenmeyi veya beğenmemeyi, yorumları görüntülemeyi ve izlediğiniz şeyi paylaşmayı kolaylaştıracak yeni bir kullanıcı arayüzü sunuyor.

Aslında eski sürüm, bu özelliklerin çoğunu sunuyordu. Ancak yeni sürümün onları daha fazla ön plana çıkardığını görüyoruz. İlgili videolar ise, daha önce ekranın alt kenarından yukarı doğru kaydırılarak erişilirken, şimdi sağ alt köşeye yerleştirilen bir kontrol yardımıyla biraz daha ön planda olacak.

Söz konusu değişiklikler yalnızca tam ekranda video izlerken görünüyor. Cihaz düşey pozisyondayken bir video izlediğinizde, uygulama büyük ölçüde aynı görünüyor. Düşey görünümde paylaş düğmesine veya diğer kontrollere erişmek kolaydı. Şimdi YouTube, yeni arayüzle birlikte bunu yatay tutuşta ve tam ekranda video izlemeye getiriyor.

Ayrıca yatay konumdayken videonun yanında yorumları da görmenizi sağlayan yeni bir panel var. Yeni kullanıcı arayüzü gelmeden önce, yorumları görmek için videonun altındaki yorum bölümüne dokunmanız ve ardından tam ekran moduna geçmeniz gerekiyordu. Şimdi, yorum düğmesine dokunarak onları daha kolay biçimde görüntüleyebilirsiniz.

The Verge sitesinin Google temsilcisi Allison Toh’tan aldığı bilgiye göre, yeni kullanıcı arayüzü hem iOS hem de Android’e, pazartesi günü itibarıyla sunulmaya başladı. Ne var ki, her kullanıcı bu güncellemeleri aynı anda almıyor. En güncel YouTube sürümünün yüklü olduğu iPhone 13 Pro’da hâlâ eski tasarımı görmeye devam ediyoruz. Bununla birlikte General Mobile GM 22 Pro’ya ise en son sürümle birlikte yeni tasarım gelmiş görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER